Helyeslitek Bayer Zsolt Magyar Hírlapban megjelent, a szigethalmi késelések ügyében íródott publicisztikája tartalmát?
Úgy vagyok vele, mint az első válaszoló. Sosem csíptem Bayert, de ezzel a cikkel kicsit megnőtt a szememben.
A baj a fogadtatással van, mindkét oldalról. Vannak a véresszájú PC-mániások, akik kihagyták az olvasásból azt a részt, hogy nem "a" cigányokról van szó, hanem a cigányoknak egy jelentős részéről. Kihagyták azt a részt, hogy az Oláh Gergőhöz és a többihez hasonló cigánnyal az égvilágon semmi gond nincs, sőt bár mind olyan lenne inkább.
Meg vannak azok, akik saját véleményük igazolását látják abban, hogy másnak is ez a véleménye. Ezt mondjuk nem értem, miért erősödik meg a vélemény azáltal, hogy más véleménye is hasonló, de most nem erről van szó. Szóval vannak azok, akik meg azt mondják, hogy "végre valaki le merte írni, hogy a cigányok nem emberek". Ők szintén átugorhatták a fent említett mondatokat.
Egyik oldal sem en bloc az írományt értékelte, hanem abból kiragadott részeket. Ez szerintem súlyos hiba. Erdős Virág reklamációjával meg aztán végképp nem tudok mit kezdeni; egy költőnek kéne a legjobban tudni, hogy a költői képek nem egzakt formulák, mint egy matematikai egyenlet gyökei, hanem absztrakt szóképek, amelyeket mindenki úgy értelmez, ahogy gondolja. Olyan nincs, hogy egy vers szavait kiforgatjuk - olyan van, hogy máshogy értelmezzük, mint mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!