Budapesten miért van nagyobb arányban az szdsz, mszp-s szavazók száma, mint vidéken?
Figyelt kérdés
Attól még, hogy az ország fővárosa, ill. legnagyobb városa, hogy függ össze, ezzel?2009. aug. 26. 19:35
11/21 anonim válasza:
kedves 21:01- es!
jelentem, én voltam az a barom :)
a nagymagyar értelemtől sugárzó válaszodat vettem csak azt nem értem, hogy, hogy a rákba kerül ide trianon?
(amúgy nem vagyok szoci, valamint történelmet tanítok :)
12/21 A kérdező kommentje:
21:05: pontosan! "Ha a paraszt nem szarik, a városi nem eszik" :)
2009. aug. 26. 21:07
13/21 anonim válasza:
Pesti vagyok, de nem dobok hátast ettől. :) Mellesleg Pesten szó szerint egész kerületeket pirosra vagy kékre lehet színezni - vagyis a rendszerváltás óta kialakultak konvencionálisan maszopos (Csepel, külkerületek stb.) és szadeszes (city stb.) kerületek. Vidéken hálistennek a balliberális, globalista ideológia kevésbé ver gyökeret, mert nincs meg a szociokulturális környezet és befogadó réteg.
14/21 anonim válasza:
"Ha a paraszt nem szarik, a városi nem eszik" :)
Azért nem kell átesni a ló túloldalára, a vidékiek sem jobbak a pestieknél. Sőt a budaiaknál sem. Minden magyar ember egyenlő, mindenkire szükség van.
15/21 anonim válasza:
Azért mert ez a két párt főként a fővárost támogatja. Meg lehet nézni az elmúlt 7 évben mennyi pénz ment vidékre és mennyi Pestre, az arány nagyjából egyenlő. Ami elkeserítő,mert egy város ne kapjon annyit,amin a többi 400 osztozik. Én is támogatnám. Ja arról nem is beszélve,hogy barátnőm és én is most kaptunk állást egy munkakör, egy diploma, egy beosztás, ő 4 órában dolgozik én 8-ban ő havi 80 ezret kap (Pesten) és 87-et ( Debrecenben), hát ez számomra a pofátlanság teteje.
16/21 anonim válasza:
Azért mert vidéken az emberek teljesen másképp látják a dolgokat mint a budapestiek...egy földmüves nem fog az mszpre szavazni ha minden támogatást megvonnnak töle..mellesleg a budapesti (persze tisztelet a kivételnek mert rengeteg normális budapesti ember is van ) szarik arra h vidéken tönkre mennek az emberek csak neki épüljön fel a plázája és legyen egy uj lakása ami dunapartra néz.Akik fövárosba élnek van bennük már egy rejtett elégedettség h azért mégis MO legnagyobb városába lakanak...de ez mind csak a sznob budapestiekre jellemző...( am én is az vagyok )
17/21 anonim válasza:
Valóban, Bp-n nem olyan nagy a munkanélküliség + itt a cigányok vmiért "nyugodtabbak". Persze itt is előfordulnak balhék, de ha megfigyelitek, az összes komolyabb dolgot vidéken követik el.
18/21 anonim válasza:
Mert a kampányköltségeket mindíg ketté csapták 1:1 arányba. És a dolog sajátossága hogy relatív befektetés így térűlt meg. Mindíg így volt mert tudják hogy a racionális hülyítés és a demagógia elhintés alapja ha nagy tömegekkel próbálkozol!
19/21 anonim válasza:
A vidékiek, falun élők általában erkölcsösebb nevelést kapnak.
20/21 anonim válasza:
Egyrészt fővárosban elterjedtebb a kozmopolita, globális szemléletmód. Másrészt a jobboldali pártok által felvállalt problémák (vidéki bűnözés, mezőgazdaság stb.)nem annyira fontosak a nagyváros emberének. A budapesti őslakosok (akiknek szüleik és nagyszüleik is Budapesten éltek)egyre kevesebben vannak, egyedül ők vallották, vallják a vidékiekével harmonizáló polgári értékrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!