Nem látok különbséget a kommunizmus és a nácizmus között. Ti?
Mind a ketto valami ellen van, nem valami mellett. A komcsik a gonosz nyugati burzsoázia ellen, a nácik a kisebbségek és szintén a nyugati modern társadalmak és a pénz ellen.
Mind a ketto a krízisek idején népszeru, akkor, amikor meg kell mutatni a Plebsnek, hogy van valaki, aki vezet. Szakszerubben: Opportunista.
Mind a ketto a butákat és a szegényeket célozza meg. A butákat, mert ellenségképet ad érzéseket manipulálja nem pedig érvekkel akar meggyozni. A szegényeket pedig, mert a komcsiknál azt könnyu eladni, hogy mindenki egyenlo lesz, a náciknál pedig azt, hogy a felsobb igazság felé vezetik a népet azzal, hogy kiiktatnak mindenkit aki más mint mi, így összetartozás érzését keltik azokban, akik a pénzügyi státuszuk miatt elvesztették a valahova tartozás érzését.
Mind a ketto eszmét képviselo pártok alapveto jellemzoje, hogy a belso döntéshozatal nem demokratikus (mint pl. a liberális pártoknál, ahol mindenki elmondja amit akar, max le van szarva), hanem egy ember köré épül.
Mind a ketto nem a tettekkel tör hatalomra, hanem retorikával.
Mind a ketto megjátssza az alkalmatlanságot a komprumisszumokra, csak a saját fejük után mennek a kommunikáció alapján, mert erre van szüksége a lázadó Plebsnek.
Mindig próbáltam megérteni, hogy miért vannak úgy a dolgok, ahogy, ezért gondolkoztam el ezen. Az én politikai felfogásom szerint nincs bal meg jobb, mert szerintem mind a kerro ugyan az, hanem van maradi meg haladó. Maradiak a szélsoséges eszméket képviselok, haladók pedig akik középen vannak.
Egy kevésbé diplomatikus módja lenne ennek, ha úgy mondanám, hogy felrajzolom a papírra a pártokat balroól jobbra, majd ráteszek egy Gauss-görbét, amit elnevezek intelligencia-görbének. Mindenki aki a szélén van, az a huülyékre hajt, mindenki aki középen az az intelligensekre. Természetesen ez eléggé durva megfogalmazás, de látok benne valamit. :)
Ti hogyan látjátok?
Jobbikosok, MSZMPsek, MSZPsek, Ex-SZDSZesek, FIDESZesek, LMPsek, +mindenki? :)
21/L
A kérdés kiírója nyilvánvalóan egy rendszeragymosott liberáldemokrata, ennyi ezerszer szajkózott klisét és tucatszöveget régen írtak le egymás mellé. A kommunizmus és a nácizmus mint tűz és víz:
-Egyik nemzeti, a másik internacionalista.
-Az egyik spirituális szemléletű, a másik vulgármaterialista.
-Az egyik a zsidókat utálja, a másikat a zsidók (Marx, Engels, Lenin, Trockij) hozták létre a kezdetekben.
Nem is az zavar, hogy ezt a két eszmét elítéli a kiíró, hanem hogy bárgyú módon követi a demokrata propagandát és annak ukázait szervilisen öklendezi vissza. Én márpedig maradok inkább "maradi", semmint hogy a vadkapitalizmust dicsőítsem, tehát egy milliárdok nyomorát hozó, országokat leigázó (Irak, Afganisztán, Líbia, Szíria, Palesztina), devianciákat (homoszexualitás, drogozás, kozmopolita szemlélet) menőnek mondó, az európai kultúrkör halálát bevándorlókkal megásó, pénzelvű ridegséget és a család felbomlását gender ideológiákkal szorgalmazó szennyrendszert. A demokrácia tulajdonképpen szélsőséges oligarchiauralom, ahol a médiumok általi manipulációval rángat bábként egy szűk réteg több milliárd embert. Már az is nevetséges, hogy 10 analfabéta leszavaz 9 egyetemi professzort.
Hülyeséget írtál. Van különbség a kettő közt.
Például a kommunistáknál nem volt magántulajdon. Azt akarták hogy egyenlőség legyen, így a gazdagoktól elvettek mindent. Persze ez az egyenlőség nem arról szólt hogy mindenki egyformán jól él, hanem hogy mindenki egyformán rosszul, tehát mindenki szegény volt.
Egy másik jellemzője még a személyi kultusz. A sztálin szobor, képek...
A nacionalisták egy olyan nemzetet akartak ami nem arról szól hogy befogadsz mindenféle törököt meg kínait...
Azt akarták hogy tudd hogy hova tartozol és a sajátjaiddal tarts össze.
Ha Magyarországon lett volna nacionalizmus akkor most, a horvát, német és egyéb kisebbségek nem lennének köztünk. De köztünk vannak és jól megférnek mellettünk. Vannak sváb, meg rác ismerőseim is.
Szerintem a nacionalizmus a kisebbik rossz.
# 13
Ha jól értem, akor, szerinted a más nemzetiségből származó 'ismerőseid' egytől-egyig ingyenélők vagy bűnözők, akiket a Te pénzedből tart fenn az állam !?
Ne légy már ennyir soviniszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!