Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi a véleményetek a Munkáspárt...

Ms91 kérdése:

Mi a véleményetek a Munkáspárt új programjáról?

Figyelt kérdés

A program itt olvasható:

[link]

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, volt már bőven Fidesz és MSZP kormányunk is, a Munkáspárt miért ne kaphatná meg a lehetőséget? Ha kormánypárt nem is, de parlamenti párt lehetne, hogy legalább lássa a nép, mennyire megbízhatóak.

Mivel jobb tőlük a Fidesz, az MSZP, a Jobbik vagy az LMP?

2012. nov. 16. 22:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%

Egy olyan ideológia ami korlátozza az egyén birtoklási jogát - hogy földet lakást gyárat szellemi terméket birtokoljon - nem működőképes.

Egy olyan ideológia ami korlátozza a szabad versenyt - hitvány árúk megélnek állami dotáció van, az emberek elkezdenek nem dolgozni miért is ha úgyis megkapják a fizetést érte - nem működőképes.

Egy ilyen rendszerben óhatatlanul csak hónapok évek kérdése hogy jöjjön egy önkényes vezető -diktátor- mert csökkentett verseny szituációban nagyon könnyű a politikai versenyt is kiiktatni.

Sőt! A mai Mo. is sajnos nagyon a hosszú szocializmus öröksége- lépten -nyomon találkozom vele.

2012. nov. 17. 10:22
 12/27 A kérdező kommentje:

"Egy olyan ideológia ami korlátozza az egyén birtoklási jogát"

Szerinted jó az, ha egy ember rendelkezik olyan javak felett, ami minden embert megillet?

Mire jó ez?Csakis arra, hogy a magántulajdonos meggazdagodjon, ezáltal uralkodjon az egyszerű emberek felett.

"Egy olyan ideológia ami korlátozza a szabad versenyt"

A szabad verseny szerinted jó dolog?Mire?

Vedd már észre, hogy manipulálnak!Vagy hasznod van belőle?

Az más, így már értem, miért nem pártolod az egyenjogúságot.

"az emberek elkezdenek nem dolgozni miért is ha úgyis megkapják a fizetést érte - nem működőképes."

Szerinted erre nem lenne megoldás?

A munka lenne a fizetőeszköz, tehát ha dolgozol, részesedsz a javakból a szükségleteid szerint.

Az már csak plusz, hogy ha arra törekedne az emberiség, hogy az ingyenes erőforrásokat alkalmazza globálisan, nem kellene fizetni pl. az áramért, vízért, utazásért stb.

(napenergia, szélenergia stb.)

Ja, és ha a gépeket nem úgy gyártanák, hogy azok elromoljanak (mert ma érdekük, hogy elromoljanak, hogy az emberek vegyenek újat), hanem úgy gyártanák őket, hogy minél hosszabb legyen az élettartamuk, és könnyen javíthatóak legyenek, ne kelljen kidobni, nagyon sok munkát fel lehetne váltani gépekkel.

Az emberi szükségletek nem szabad verseny meg pénz kérdései kellene, hogy legyenek, a szükségletek azok szükségletek.

Az egyenjogúságban meg nincs helye diktátoroknak.Ennyit erről.

2012. nov. 17. 14:32
 13/27 anonim ***** válasza:
56%

"Szerinted jó az, ha egy ember rendelkezik olyan javak felett, ami minden embert megillet?

Mire jó ez?Csakis arra, hogy a magántulajdonos meggazdagodjon, ezáltal uralkodjon az egyszerű emberek felett."

Igaz hogyha felküzdi magát és megdolgozik akkor igenis legyen gazdag.Aki eléri azt a szintet és az miért ne lehetne gazdag?Ha megdolgozik érte akkor miért ne élhetne jobban mint az átlag?

Vagy a tudósok , értelmiségiek miért ne élhetnének jobban?Vagy a szakmunkás aki vállalkozást indít ő miért ne lehetne gazdagabb mint az átlag?

Megdolgoznak érte , más , magasabb értékeket képviselnek mint egy végzettség nélküli betanított munkás a gyártósoron vagy ahogy rég nevezték , "proletár".

"A munka lenne a fizetőeszköz, tehát ha dolgozol, részesedsz a javakból a szükségleteid szerint. "

Szóval a szükségletei szerint?És ha valakinek az a szükséglete hogy minimum egy Audija legyen illetve 400 négyzetméteres ház , medencével szaunával?Akkor részesül benne mert az a szükséglete?

2012. nov. 17. 14:40
 14/27 A kérdező kommentje:

Rendben, és ha nem dolgozik meg érte, akkor miért érdemli meg? Egy bankár miért érdemli meg?

Meg egyébként is, miért kell azért a többségnek nyomorognia, mert pár ember, nevezetesen a lakosság 1%-a megérdemli, hogy gazdag legyen?Mármint szerinted megérdemli.

Szerintem meg legyen egyenlőség, ne legyenek gazdagok, de legfőképp szegények ne legyenek.

Szerinted azért vannak éhezések, mert nincs élelmük az embereknek? Inkább azért, mert nincs pénzük rá.

A luxusról meg, mint szükségletről beszélni a legundorítóbb dolog, amivel eddig szembesültem, de ezt is megéltem.Köszönöm neked! Felejthetetlen élmény számomra.

Ez nem szükséglet, ez arra jó, hogy kimutassák anyagi jólétüket! Vagy te is gazdag vagy, vagy szimplán agymosott.

2012. nov. 17. 14:58
 15/27 anonim ***** válasza:
56%

Nem tartozom a felső tízezer közé , pusztán tehetősebb vagyok illetve az lettem teljesen önerőből , nem szülői segítséggel vagy adócsalással , tehetősebb mint az átlag.Nem származom gazdag családból , sőt...

Mindig is léteztek gazdagok és szegények.A "nagy hal megeszi a kicsit" Az "erősebb kutya b@szik".

Ezek a természet törvényei mint ahogy a szegénység és a gazdagság is.

Egy teljesen egyenlő társadalom nem képes fent maradni.Mindig lesznek tehetséges , kimagasló elméjű emberek akiket jobban kell jutalmazni mint az átlagot.És az egyenlőség itt meg is bukott.

2012. nov. 17. 15:04
 16/27 A kérdező kommentje:

Ez hülyeség.

Természet törvényei???

Mégis ezt hol olvastad, vagy honnan veszed?

Akkor a természet törvényei szerint a Föld lakosságának 99%-a a gyengébb kutya, ami nem b.szik.

Érdekes megállapítás.

Pláne az, hogy valakit az érdemeiért pénzzel jutalmazzanak, mármint biztosabb megélhetéssel, ezt főleg nem tudom hova tenni.

Legyen neked igazad, nem vitatkozom tovább veled, nem szeretnék a te szintedre süllyedni

2012. nov. 17. 15:15
 17/27 A kérdező kommentje:

Inkább nézd meg ezeket a videókat, és ha embernek érzed magad, mondd büszkén, hogy nem értesz egyet ezzel a filmmel!!!

[link]

[link]

(Michael Moore - Kapitalizmus: Szeretem!)

2012. nov. 17. 15:18
 18/27 anonim ***** válasza:
53%

Az én szintemre?

Örülj hogy lesüllyedtem egy kommunista szintjére.Veletek nem érdemes vitatkozni.Nem veszitek figyelembe az ész érveket.Azt hiszitek megválthatjátok a világot ezzel az a hülye ideológiával pont mint annak idején a hippik.

Lehet töröltetni is kellene ezt a kérdést mert sérti azokat akiknek a családja szenvedett a vörösek miatt , gulág ÁVH meg a többi finomság....

2012. nov. 17. 15:19
 19/27 A kérdező kommentje:
Ez kb. olyan mintha én azt mondanám, szüntessük meg a katolikus egyházat a boszorkányégetések, inkvizíció, tudósok üldözése stb. miatt...
2012. nov. 17. 15:27
 20/27 anonim ***** válasza:

Gondolkodj kicsit reálisan.Képzelj el egy olyan társadalmat ahol az emberek megvannak fosztva minden egyéniségtől minden ízléstől , választási lehetőségektől.Egyforma kocsikkal járnak , egyforma házakban élnek...stb

A tehetséges diákok fejét már az általánosban nyomják le az átlagosak közé és telebeszélik a fejét hogy azt képzelje hogy ő is átlagos.

Szerintem ez egy nagyon sötét jövőkép.

2012. nov. 17. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!