Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A kormánynak ezekkel a megszor...

A kormánynak ezekkel a megszorításokkal az a célja, hogy soha ne induljon el a gazdasági növekedés?

Figyelt kérdés

Most már nehéz nem rosszat mondani, amikor már a harmadik megszorító intézkedést jelenti be az "adócsökkentés kormánya" a 2013. évre, ráadásul pont olyan helyen szorít meg, ami a gazdasági növekedést akadályozza.

[link]

2012. nov. 16. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
Nem is tudom hirtelen, hogy a Szerencsejáték Zrt-t vagy a bankokat sajnáljam-e jobban.
2012. nov. 16. 20:03
 2/10 A kérdező kommentje:

Jó, a Szerencsejáték Zrt. megadóztatása olyan dolog, amire még azt mondom, ok, legyen, mert a lottó, totó, tippmix stb. nem olyan életbe vágóan fontos dolog.

De a bankok vagy a szolgáltatók megadóztatása esetén szerintem mára teljesen nyilvánvaló, hogy átterhelik a fogyasztóra. Nekem is jövőre drágulni fognak a bankolás költségei, pedig a saját pénzemről van szó (!).

Az is röhej, hogy mennyit elkérnek a telefonszolgáltatók is. De már a rezsi megfizetése is sokaknak nehézséget okoz. Erre mit tesz a kormány? Adóztassuk meg az infrastruktúrát, nehogy megérje mondjuk vízvezetéket, villanyvezetéket vagy csatornát kiépíteni olyan helyekre, ahol eddig nincs. Pedig ezek azért szolgáltatók mert az lenne a dolguk, hogy az életünket könnyebbé tegyék, elfogadható áron. Ehelyett a pénzünk jó része így is hozzájuk megy, illetve rajtuk keresztül az államhoz...

A bankok már így is felháborító kamatokkal adnak pénzt (szerintem sehol máshol nincs olyan a világban, amit pl. a devizahitelesek kapcsán is megengedtek maguknak nálunk), és a kormány nem hogy visszafogná őket, inkább még növeli a terheiket, hogy majd tovább hárítsák ránk. Nevetséges ez az egész...

2012. nov. 16. 20:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyjából ez a célja.
2012. nov. 16. 20:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem látod,hogy ezek a megnevezések félrevezetőek?.A bank is, a telefontársaságok,meg az összes,azonnal áthárítja az ügyfeleire,a lakosságra?Gátolva a gazdasági növekedést és szegényebbé téve a családokat.De Orbán nem a lakosságot adóztatta meg!!!Csak a cégeket!!
2012. nov. 16. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs mik a céljaik,nem is érdekel,csak az hogy minél hamarabb húzzanak már el!!!

A megszorítások lényege: mi sz0punk,a gazdagok még gazdagabbak lesznek.

Nemsokára lesz egy évértékelő beszéd ahol Orsós elmondja hogy minden oké,minden fasza...szabadságharc,EU és mocskos kapitalista bankok ellen blablablabla.

Már azt se hiszem el amit kérdez.

először: nincsenek munkahelyek b+

másodszor: nem a dolgozni nem akaró romákat kéne támogatni

harmadszor: nem csak 25 év alatt akarnak az emberek dolgozni

negyedszer: vállalkozni nem éri meg Magyarországon

ötödször: a gyakornokok egy fillért sem kapnak sok helyen

összességében: ez egy nagy rakás szar, nem támogatás, ettől a fiatalok még ugyanúgy elhagyják az országot, de hát tudjuk ez a fidesz célja, külföldi parancsra

2012. nov. 16. 21:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze drágább lesz minden a fizetés meg semmire sem lesz elég.

Nekem a megszorítás mellett ez a kedvenc napi hírem:

[link]

2012. nov. 16. 22:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: Erről most hallok először. Ez már tényleg szégyen, a legalja. Az egész világ ezen röhöghet, hogy az elit egyetemeink (hazai közegben elit) amiatt zárnak be télen, mert nincs pénz fűtésre...
2012. nov. 16. 22:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ma volt a tényekben itt a riport.

[link]

2012. nov. 16. 22:34
 9/10 anonim ***** válasza:
36%

Az a bank mely átviszi a fogyasztóra ... El kell menni onnan, ott kell hagyni, van olyan bank, pénzintézet, aki nem fogja átvinni a fogyasztókra...

Tudtommal még a válság miatt se hagyták el az országot, szal köszönik szépen jól elvannak... Olyan jól fizetnek nekik a magyar adósok, hogy leépítéseket és bank fiókokat szüntettek meg ... szal már kirendeltségre sincs szükségük, hogy újabb hitelekkel pénzt csináljanak... jelenlegi adósok hozzák az elvárt profitot és kész, ennyi elég nekik ...( sok család csak a kamatot tudja egy évben kitermelni)

Én pl mobil piacon is észre vettem, hogy a T-mobile olcsóbb lett, mint a többi. A megszorítás miatt ők nem emeltek olyan mértékben, mint a többiek, ezért én is váltottam ...

Előbb utóbb mindenkinek rá kell jönni, hogy nem te vagy a bankokért (szolgáltatókért), hanem ők vannak értünk!!! Ha valahol átvernek, ott kell hagyni őket!

2012. nov. 16. 23:28
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

Egyetem korábban is volt már szünet (szén szünet) ... Az hogy a két ünnep között nem tudsz elmenni vizsgázni, az nem olyan megrázó történet ... Én inkább a hökön tartanék belső vizsgálatot vagy a tanulmányi ösztöndíjat osztanám el igazságosabban ( kevesebb embernek több pénzt, jelenleg egy kitűnő tanuló 10 ezerrel kap többet, mint egy 2.5 átlagú. Ezért a különbségért kár jutalmat adni).. Ha már egyetemről beszélünk ...

Am kutatómunka az nem áll meg. Én úgy tudom csak egyes épületek fűtését kapcsolják ki..

2012. nov. 16. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!