Szavaznátok egy nemzeti kommunista pártra?
A párt célja rövid az lenne, hogy lépjünk ki az EU-ból és a NATO-ból, valamint pörgessük fel a hazai mezőgazdaságot és ipart, hogy önellátóak legyünk mindenben, amiben lehetséges. Banánt pl. továbbra is importálni fogunk, de nem lenne az országban több importált alma, krumpli és egyéb itthon is megtermő valamint előállítható dolgok, csakis magyar termékek!
A piacgazdaságot fel fogja váltani a piaci tervgazdaság, ez azt jelenti, hogy a világpiacon továbbra is piacgazdasággal fogunk kereskedni, de belföldön tervgazdaság lesz. Most, hogy van internet nem lenne nehéz felépíteni egy működő tervgazdasági országot, a 80-as években azért bukott be ez a rendszert, mert nem volt elég gyors a kommunikáció a TSZ-ek, a gyárak, a boltok és az állam között, ez mostanra nem akadály.
A pártnak társadalomnevelő programjai is lennének, a liberális eltunyulást és langymeleg pacifizmust felváltaná a harcos magyar nemzeti szellem, a párthűség és a nép összefogása a külföldiekkel szemben.
"Arra adna pénzt a környező országoknak, hogy az ott élő magyarokat tanítsa a helyi kultúrára, nyelvre és vallásra. "
Nem vagyok magyar ellenes, még mielőtt valaki félre értené, de kezd a zacskóm tele lenni azzal, hogy talicskával toljuk a pénzt a határon túli magyaroknak, miközben itthon sem rózsás a helyzet. Az ország gazdaságilag hulladék, a fontos dolgokra nincs itthon sem lóvé, de te fizetnéd valakinek a taníttatását, aki nem is ebben az országban él? Neked nem tűnt fel, hogy nemrég azért tüntettek a diákok, mert az állam kivonná a pénzt az itthoni felsőoktatásból, erre te KÜLFÖLDÖN fizetnéd ki mások oktatását?
"Diktatúra lenne, de nem csuknának le mindenkit aki nem ért egyet az ideológiával, viszont újra lenne halálbüntetés (csakis humánus, guillotine lenne) és átnevelő táborok, ahol az eltévelyedett embereket a helyes útra neveljük."
Gondolom te nem érzed a kettősséget a saját írásodban.
"Nem csukjuk le, csak bezárjuk valahova, ahol akarata ellenére olyan hülyeségekkel tömjük a fejét, amire ő nem kíváncsi." Ebből az jön le, hogy korlátozzuk a szólás szabadságot, az egyén véleményszabadságát és gyakorlatilag bezárjuk ( gondolom az átnevelő táborban nem szabad herevere lenne egész nap ... ). Szóval, ha te hatalomra kerülsz engem nem csauknak le, csak bezárnak valahova 10 évre? 20 évre? :)
A halálbüntetés egy ilyen rendszerben meg... Megnézném mennyire gondolod humánusnak a lefejezést, amikor anyukád nyakán csattan a vas. Ja akkor már nem az? És egyáltalán miért járna halálbüntetés? Bennem még felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha nem jó embert ítéltünk halálra?
"Szigorúan a történelmi egyházak számára. Csakis a katolikus, a református és az ortodox egyház működhetne."
Akkor házi feladat, lapozd fel a Bibliát és nézd meg miről szól az Ószövetség. Segítek, nem a keresztényekről. Na akkor hogy is van ez? Gondolom az izraelita vallás szándékosan maradt ki a felsorolásból, pedig ha valami történelminek mondható, hát az az. Vagy épp az is átnevelő táborba megy majd, aki tényleg igaz magyarnak vallja magát és az ősmagyar vallást gyakorolja? Vagy most meghúzzuk a határt Szent Istvánnál és akkor maradnak a katolikusok meg a reformátusok a többieknek meg kuss? :D
Ne haragudj, de a vallás nálad miről szól? Nem arról, hogy elfogadod valamelyik vallás nézeteit és tanítását és abban hiszel?
Aztán az eddigiekből nekem az jön le, hogy lesz egy karhatalom, ami majd intézi az ország sorsát. Ha a dolgok elkezdenek rossz felé menni, és én észre veszem és szóvá is teszem, akkor én megyek a levesbe. Bazze egyszer már volt ilyen, azért tartunk most ott, ahol tartunk. És mi lesz ha 10 év " uralkodás" után kiderül, hogy nagyon rossz úton járunk, a nyugattal való szakítás után pár évvel kiderül, hogy nem megy ám az a tervgazdaság. Akkor? Majd kiálltok a Kossuth térre és lefejezitek saját magatokat?
Vagy nézzünk csak egy egyszerű hasonlatot: az elmúlt 2-3 év rossz politikája miatt kialakult egy olyan helyzet,hogy a forint látványosan meggyengült, amivel eléggé csúnyán kibsztak a devizahitelesekkel. Családok mentek tönkre ezerszám, (igaz az okok közé az is hozzátartozik, hogy rosszak voltak a hitelek és olyanok vették fel, akiknek nem lett volna szabad..) ha ennek a csoda kommunizmusnak köszönhetően milliók mennek majd tönkre, azért ki lesz a felelős? Azért az most is látszik, hogy az elmúlt 8-20-70 év elhibázott döntéseiért sem találunk felelőst, na majd akkor pont az általad említett rendszerben lesz ilyen mi ? Phersze... :)
De, egy esetben nem érdekel, ha létre hozol/hoztok ilyen rendszert. Legyen egy kikötés már az elején, mondjuk első fél év, aki ezt nem akarja annak az összes ingatlanát és ingóságát felvásároljátok a rendszer bevezetése !előtti! piaci áron és szabadon elmehet. Én lelépek lelépek innen a sunyiba, ti meg azt csináltok amit akartok. Ma magatokra gyújtjátok a végén a Kárpát-medencét az sem érdekel.
És még egy kérdést engedjetek meg nekem.
Kedves Kérdező!
Leírhatnád nekem/nekünk, hogy mi vezetett rá arra, hogy ilyesmi megforduljon a fejedben. Komolyan kíváncsi vagyok arra, hogy milyen hatások alapján alakultak ki benned ezek a nézetek. De őszintén, nem a felesleges maszlagot nyomatva. Melyik vidékről származol, hány éves vagy, mivel foglalkozol, milyen színvonalon élsz, milyen a családod, mikor alakultak ki benned ezeknek a gondolatoknak a csírái és milyen hatások értek akkor. Ez tényleg érdekel ( szerintem nem csak engem ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!