Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek nem vicces, hogy...

Szerintetek nem vicces, hogy az ATV-sek le szokták nyilasozni meg nácizni a betelefonáló jobboldali érzületűeket?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem vagyok se Gárda-szimpatizáns, se Jobbik-szimpatizáns, de számtalanszor tapasztaltam már, hogy rendszeresen előveszik velük szemben ezt a Szálasi- meg nyilas-ütőkártyát, ha betelefonál a műsoraikba egy nem-baloldai vagy akár egy Jobbik felé húzó ember, aki RÖGTÖN AZZAL KEZDI, HOGY Ő NEM IDEOLÓGIAI ALAPON jobbikos, hanem egyszerűen csak nemzeti érzelmű magyar.

Felháborítónak tartom, hogy egy magyar állampolgárt le lehet nácizni vagy nyilasozni csak mert nemzeti érzelmű.

Ezt ők se gondolhatják komolyan, hogy kb. 70 évvel a világháború és a nyilas-időszak után valaki nyilas-szimpatizáns lehet és hogy a nemzeti érzület már egyenlő lenne ezzel.

Szeretném még egyszer hangsúlyozni, hogy nem szimpatizálok se a jobbikkal, se anti-baloldali nem vagyok ,csak szemétsgének tartom ezeket a dolgokat.

Ezen az alapon őket is lehetne vöröscsillagosnak vagy kommunistának hívni, ráadásul az nem is 70 éve volt, hanem még húsz évvel ezelőttig hatást gyakorolt a életünkre.

2012. aug. 25. 17:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Mielőtt Zoltán beírna , közlöm, most sem nyomtam senkire se moderációs jelet!
2012. aug. 25. 19:42
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmi bajom a nemzeti érzelemmel, de ha valaki három mondat és két sör után a nemzetközi zsidóösszeesküvésről beszél, és tételesen közli, hogy melyik etnikai/nemi kisebbséget milyen módon kéne likvidálni, az náci, és ez számomra nem vitatéma.
2012. aug. 25. 21:09
 13/20 A kérdező kommentje:
A kérdés sem rájuk vonatkozott.
2012. aug. 25. 21:14
 14/20 A kérdező kommentje:

"Tökjó", hogy ilyen irányba viszitek a témát... nekem is kettéáll sokszor a fülem bizonyos szélsőjobbos meg szélsőbalos portáloktól, kommentelőktől, videóktól, emberektől, ahogy nektek is.

Csak a kérdés lényege az lett volna, hogy aki nem ide tartozik, illetve nemzeti érzületű, azt pontosan miért lehet büntetlenül lenyilasozni egy országos szinten sugárzott tévécsatorna műsorában.

Az, hogy valakinek egy rokona , ismerőse ..stb. által is van negatív tapasztalata a másik oldalról, nem magyarázza, hogy egy műsorvezető hogy engedhet meg ilyet magának. (Persze a másik oldalon is ez megy, pl. Csintalan is eszméletelen dolgokat engedett meg magának a hírtévén, nem is állította senki, hogy ez az ATV találmánya lenne).

Hitler és Szálasi ideológiája pedig néhány évig gyakoroltak hatást ránk, míg a szocializmus évtizedekig, sőt , volt ám itt Tanácsköztársaság is, úgyhogy két ilyen rendszerünk is volt.

2012. aug. 25. 22:01
 15/20 A kérdező kommentje:
Igen ? Nem tudtam, hogy 2012-ben a hazaszeretet és a nácizmus már szintre kivétel nélkül ugyanaz.
2012. aug. 25. 22:40
 16/20 A kérdező kommentje:

Bocs, de senki nem célzott arra, hogy kevésbé lennél hazaszerető, ez a te állításod dupla kifordítása lehet..

Mert én ilyet nem sugalltam.

Már sokadjára írtam le, hogy a kérdés az, megteheti-e egy műsorvezető büntetlenül és felháborodás nélkül, hogy lenyilasoz embereket, akik deklarálták is ,hogy nem rasszisták .

Igazából én azt csodálom, hogy senkit nem zavart itt, hogy miket mond egy műsorvezető egy országos csatorna műsorában magyar állampolgároknak, akik NEM tartoznak a szélsőséges ideológiák támogatói közé, de ti tudjátok.

2012. aug. 25. 23:09
 17/20 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos ez a téma pont olyan, hogy nem lehet kihagyni a dolgokat amiket leírtam/leírtunk. A válaszom második fele pedig konkrétan azért született meg, mert írtad, hogy "Én őszintén szólva nem láttam még olyat, aki konkrét nosztalgiát érez a Nyilas - korszak iránt", pedig vannak ilyenek is. :)

Persze, tényleg undorító, hogy az emberek csak így ócsárolhatják egymást, főleg egy televíziós műsorban, de ez van. Ha ezért az ATV-t büntetnék, akkor már mindenki mást is kellene, ami elég macerás.

Nyilván nem gondolja senki, hogy a hazaszeretet és a nácizmus egy és ugyanaz. Viszont ez a "nemzeti érzelmű" kifejezés egy bizonyos körben terjedt el (akik nagyon gyakran azonosulnak többek között a náci ideológiával). Én is szeretem Magyarországot, szeretnék "szebb jövőt", örülnék, ha a mindenkori kormány nem tenné teljesen tönkre az országot, és itt öregedhetnék meg normális körülmények között, de még sem nevezem magam "nemzeti érzelműnek", mert tudjuk, hogy ez mihez kapcsolódik manapság. Akkor már inkább vagyok patrióta, de nem szeretném felcímkézni magam.

2012. aug. 25. 23:12
 18/20 A kérdező kommentje:

"A Büntető Törvénykönyv önkényuralmi jelképnek tekinti a következőket:

horogkereszt,

nyilaskereszt,

SS-jelvény,

sarló és kalapács,

ötágú vöröscsillag,

valamint a fentiek ábrázolása."

Utánanéztem, mik a betiltott jelvények. Aki írta, hogy a magyar-szigeten SS jelvény van, de nincs Sztálin-kitízű, meg tudná mondani, hogy lehet ott SS - jelvény, amikor be van tiltva ? Nem hiszem el, hogy ilyet láttál.

2012. aug. 26. 00:06
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Utánanéztem, mik a betiltott jelvények. Aki írta, hogy a magyar-szigeten SS jelvény van, de nincs Sztálin-kitízű, meg tudná mondani, hogy lehet ott SS - jelvény, amikor be van tiltva ? Nem hiszem el, hogy ilyet láttál."

Tessék. Videó is van róla:

http://www.youtube.com/watch?v=0NGWm-gpdRQ

0:35-nél horogkeresztes + nyilaskeresztes póló

0:45-nél nyilaskeresztes kitűzők

Meg láthatsz egy svéd náci cicababát is, aki krokodilkönnyekkel siratja Hitler hadseregét, meg egy csapat krumplifejű IQ-bajnokot, aki csápol rá.

2012. aug. 26. 00:24
 20/20 anonim ***** válasza:

És ők vannak a legjobban felháborodva, ha a jobbosok "általánosítanak" a cigányokkal kapcsolatban.

(bagoly mondja, verébnek)

Én már az ilyen fos műsorokat nem is nézek. kb ugyan az, mint csintalan produkciója.

2012. aug. 26. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!