Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek is ezért erősödött...

Szerintetek is ezért erősödött meg a Jobbik?

Figyelt kérdés

(Előre leszögezném, hogy liberális nézetű vagyok.)

Szerintem az egyetlen ok amiért a Jobbik ilyen mértében megtudott erősödni az az, hogy kimeri mondani azt a valós társadalmi problémát, amiről a többi párt nem akar/mer beszélni, mégpedig a cigányság.

Rengetegszer volt már összetűzésem cigányokkal, eddig nagy szerencsém, hogy nem esett komolyabb bajom, és felháborítónak tarom, hogy hiába panaszkodnak az emberek, egyszerűen a kormány a maszatoláson kívül nem tesz semmit. Több SZÁZ MILLIÁRDOT költenek a romákra (úgy hogy szerintem 90%-a még életében nem fizetett adót), de kb ugyan akkora gond van a cigányokkal mint 20 évvel ezelőtt, miközben állam csőd szélén áll, és már a 40. féle adót, járulékot vezetik be.

(Jó tudom, hogy vannak normális cigányok. pl lakótársam félig cigány, de nagyon jó vele lakni)

Egyszerűen fel nem foghatom, hogy eddig egyetlen egy kormány se tett ellenük semmilyen komolyabb intézkedést(nem azt mondom, hogy konkrétan a cigányok ellen, hanem az életmódjuk ellen biztosan lehetne tenni intézkedéseket.), sőt pozitívan diszkriminálják őket. Plusz pont a felvételin, ingyen lakás, ház. Szülővárosomban kb 10 éve építettek nekik házakat, alig egy év alatt felélték a környezetüket, utána meg hisztiztek a városházán, hogy lakhatatlan. Most pedig hallottam a tvben, hogy leromboltatnak egy cigányputrit, és új házakat kapnak helyette. Akik meg a devizahitel miatt utcára kerültek, azok meg ott is maradnak, pedig ők még adót is fizetnek. Én nagyon nem szeretném, hogy a jobbik valaha is kormányra kerüljön, de ha ez egyszer megvalósul, az eddig inkompetens kormányoknak köszönhetjük meg.

2012. aug. 20. 19:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"(úgy hogy szerintem 90%-a még életében nem fizetett adót)"

Szerintem nem nagyon van, aki ne fizetett volna adót. Ha voltban vásárolsz adót (is) fizetsz.

Hacsak nem ukrán csempészcigit fogyasztasz és pránán élsz.

A szegények jövedelmének legnagyobb rész adóra megy (áfa, jövedéki adó és szerencseják különadója).

2012. aug. 25. 13:37
 12/15 anonim válasza:
Én úgy vagyok vele,h én megakarom szavazni őket,hiszen ezek is lopnak majd biztosan rendesen az adózóktól,de legalább ennyit kapnánk cserébe,h a cigókat elrendezik! eddig is lehúzkodott minket a többi párt,cserébe csak annyit kaptunk,h elvesztettük a munkánk,sokan lakásuk....
2012. aug. 28. 18:57
 13/15 anonim válasza:

13:32 mintha csak helyettem írtál volna :)

Annyit még hozzátennék, hogy ha milliókat költenek roma integrációra, akkor annak valahol kell lennie egy kis eredményének. Ha nem is ismersz becsületes roma embert, nem jelenti, hogy nem létezik. Én ismerek párat:) Lám, léteznek! Nos hát, az a k*******tt nagy helyzet, hogy emberszámba kell venni őket, máris normálisabban állnak hozzád:) Ez kb olyan, mint a tanár-diák kapcsolat, ha a tanár nem veszi emberszámba a gyereket, persze hogy neveletlen és visszaszól, engem szerencsére minden tanárom emberként kezel nem egy darab szarként akit el kell viselnie a kis pénzéért. Ez ennél persze összetettebb, de a lényeget remélem elkapod. Bár szerintem feleslegesen koptattama billenytűzetem!

2012. szept. 6. 23:33
 14/15 A kérdező kommentje:
Ha 10ezer forintért meg a karórádért eltörik az állkapcsodat, akkor nem tudom ki kit nem vesz emberszámba...
2012. szept. 7. 15:07
 15/15 anonim válasza:

igaz! ha kell nekik valami akkor barátok,ha nem adod,akkor elveszik,rádszálnak, meg a k...anyukádat emlegetik...

én nem politizálok,nem is érdekelt soha,viszont én megadom az esélyt magamnak,és a cigó ellenes pártnak! tényleg vannak kivételek,de ha úgy vesszük járulékos veszteség :)

2012. szept. 14. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!