Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek is ezért erősödött...

Szerintetek is ezért erősödött meg a Jobbik?

Figyelt kérdés

(Előre leszögezném, hogy liberális nézetű vagyok.)

Szerintem az egyetlen ok amiért a Jobbik ilyen mértében megtudott erősödni az az, hogy kimeri mondani azt a valós társadalmi problémát, amiről a többi párt nem akar/mer beszélni, mégpedig a cigányság.

Rengetegszer volt már összetűzésem cigányokkal, eddig nagy szerencsém, hogy nem esett komolyabb bajom, és felháborítónak tarom, hogy hiába panaszkodnak az emberek, egyszerűen a kormány a maszatoláson kívül nem tesz semmit. Több SZÁZ MILLIÁRDOT költenek a romákra (úgy hogy szerintem 90%-a még életében nem fizetett adót), de kb ugyan akkora gond van a cigányokkal mint 20 évvel ezelőtt, miközben állam csőd szélén áll, és már a 40. féle adót, járulékot vezetik be.

(Jó tudom, hogy vannak normális cigányok. pl lakótársam félig cigány, de nagyon jó vele lakni)

Egyszerűen fel nem foghatom, hogy eddig egyetlen egy kormány se tett ellenük semmilyen komolyabb intézkedést(nem azt mondom, hogy konkrétan a cigányok ellen, hanem az életmódjuk ellen biztosan lehetne tenni intézkedéseket.), sőt pozitívan diszkriminálják őket. Plusz pont a felvételin, ingyen lakás, ház. Szülővárosomban kb 10 éve építettek nekik házakat, alig egy év alatt felélték a környezetüket, utána meg hisztiztek a városházán, hogy lakhatatlan. Most pedig hallottam a tvben, hogy leromboltatnak egy cigányputrit, és új házakat kapnak helyette. Akik meg a devizahitel miatt utcára kerültek, azok meg ott is maradnak, pedig ők még adót is fizetnek. Én nagyon nem szeretném, hogy a jobbik valaha is kormányra kerüljön, de ha ez egyszer megvalósul, az eddig inkompetens kormányoknak köszönhetjük meg.

2012. aug. 20. 19:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%

Igen,Ők kimondják,mi is a valódi probléma.

Mint ahogy benne van a programjában:

Valódi rendszerváltás,cigány-zsidó-politikus bűnözés megszüntetése,határon túli magyarok stb.

És az emberek arra a pártra fognak szavazni amelyik nem tereli a szót,hanem az igazi probléma megoldásával foglalkozik!A jelenlegi esetben ez a Jobbik.

Ha végig gondolod:

Nagy jobboldali párt a Fidesz,ezalatt a 2 év alatt eljátszotta az összes lehetőségét.2 éve 2/3-os volt a támogatottsága,már 1/3 környékén van.

Cigány problémával egyik baloldali párt sem foglalkozik.

És egyre többen vannak akit zaklatnak a cigók.És ki is ígéri meg hogy fog ez ellen tenni(persze nem pénzzel)...?

Röviden igen,nagyrészt ezért erősödött.

Én is ezért Őket pártolom.Képzeld itt Nyíregyházán évekkel ezelőtt is egy egész lakóparkot kaptak ingyen,most úgy néz ki a környék mintha a 2 világháborút is megélte volna.

2012. aug. 20. 20:18
 2/15 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem igazad van. Az MSZP szerint ugye nincs cigány bűnözés. Ezt szerintem még a cigányok se hiszik el.

A másik ok az lehet, hogy az emberek csalódtak az MSZP-ben, most a Fideszben, és az aki szavazni akar, annak nem sok választási lehetősége marad, mind a Jobbik. Van ugye még az LMP, de velük is csak több naplopó van a parlementbe. Aki rájuk szavazott , inkább maradt volna otthon!

2012. aug. 20. 20:18
 3/15 A kérdező kommentje:

Én nem akarok a jobbikra szavazni, mert a cigány problémán kívül kb semmiben nem értek velük egyet, teljesen más nézeteik vannak, mint nekem.

Nagyon bízom benne, hogy a kormány észreveszi ez nem járható út. Egyre nagyobb közfelháborodást kelt, ha egy cigány öl, lop, félelmet gerjeszt, és nagyon csúnya dolgok lesznek, ha nem tesznek ellene valamit...de én ennek nem szeretnék szemtanúja lenni.

2012. aug. 20. 20:47
 4/15 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező: Tökéletesen jól látod a helyzetet, ez valóban akkor probléma, ami egyre több embert érint, és érdemi lépés nem történik az ügyben. Érdekes módon a Jobbik azokon a területeken erősödött leginkább, ahol sok a cigány (és nem véletlen). Én is sok mindenben nem értek egyet a Jobbikkal, de a cigánykérdést jelenleg semelyik másik párt sem fogja kezelni. Durván hangzik kimondva, de miközben azzal vádolták a Jobbikot, hogy cigányozni kezdett saját politikai érdekében, az őt vádoló pártok mindent megadtak és megengedtek a cigányoknak csak azért, hogy olcsó szavazatokhoz jussanak. Csak hát a lakosság elért egy tűréshatárt. Jobbik kormány meg csak akkor volna jó, ha a mérsékeltebb higgadtabb emberek kerülnek kormányra (pl. Balczó Zoltán), de ez egy olyan kérdés, amiben csakis határozott fellépés segíthet (de semmiképpen sem szélsőséges). Viszont a hagyományos integrációs módszerek (pl. oktatás) csődöt mondtak.
2012. aug. 20. 21:12
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen ezt jól látod. A többi párt szerint nincs ilyen probléma, de közben mindenki tudja hogy igen, hallja, tapasztalja, beszél róla. Bármilyen politikai beállítottságú ismerősömnek van rossz tapasztalata velük, és gondolom ha azt hallja hogy ez nem igaz attól a politikai erőtől akivel amúgy ő szimpatizál elgondolkodik hogy akkor miért is ne a Jobbik. A többi pártnak a cigánykérdés annyiban kimerül hogy beültetnek egy cigány képviselőt a parlamentbe (aki 4 évig fel se szólal) és választássokkor megveszik a szavazatukat. Ennyi, és közben szarnak rájuk. Most hülyén hangzik de egy jobbik kormány tenné a legjobbat a cigánysággal mert legalább beszélnek róla. A probléma egyre nagyobb, túlszaporodnak lassan minket miközben ellátni nem tudják magukat (nem is akarják) és ez 20 éven belül az egész ország összeomlásához vezethet. Ebben sikeres a Jobbik hogy ez a témát felszínen tudja tartani és ez nem is nehéz nekik mert a rossz tapasztalat minden napossá vált. Ehhez jön még az is hogy sok embernek elege van a 20 éves mszp-fidesz pártharcból, a korrupcióból és valami újat szeretnének.
2012. aug. 21. 11:38
 6/15 anonim ***** válasza:
31%

Azért létezik ma a Jobbik, mert az emberek a roma származásúkat egy skatulyába rakják, és azt mondják, hogy "cigányság". Aztán a cigányságot felruházzák szereotípiákkal, és így ellenségképet kreálnak.

Nem szabad cigányságról beszélni, minden ember egyedi, meg kell ismerni, tettei alapján kell megítélni. Mindegy, hogy cigány vagy sem. Mint pl. az szobatársad.

Ha kirabolnak, akkor nem cigányok rabolnak ki, hanem rablók. Ha megölnek, akkor nem cigányok ölnek meg, hanem gyilkosok. Azért van cigányprobléma, mert az emberek egyedi esetekből helytelenül általánosítanak, és létrehozzák a cigányproblémát.

2012. aug. 21. 13:32
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Engem naponta zaklatnak, a cigányok az utcán, mégpedig olyanokat hogy megdöglesz meg egyéb szép szavakat, egyszer már meg is vertek. És bizony kimondom hogy elég volt!!!!!!

Engem már nem tud érdekelni az hogy a jobbik szélsőséges, csak hogy szabadítsanak meg ezektől!!!!!!!! A

2012. aug. 21. 14:41
 8/15 anonim ***** válasza:

ma 13:32

Akkor téged még nem terrorizáltak a cigányok.

Engem még egyszer sem raboltak ki,vertek meg,vagy fenyegettek meg magyarok.Olyanra volt példa akik cigányok között nőttek fel,de azok olyan vadállatok lesznek....

Van egy bizonyos stílusuk,amit átvesznek az emberek.

Azok a bizonyos dolgok tőlük erednek!Vagyis,igen egy kalap alá vesszük őket,mert Ők hozták ezt a veszedelmet a magyar nép fejére.

2012. aug. 21. 17:22
 9/15 A kérdező kommentje:

ma 13:32

Van egy haverom, aki rendőr. Ő mesélte, hogy a legtöbb probléma a cigányokkal van. A börtönben legtöbbjük cigány. Magyarországon a cigányság olyan 7-8százezer főre tehető, ezzel szemben a magyarság kb 9millióra. Ha az arányokat megnézzük, valamilyen szinten azért lehet általánosítani. A cigányság nagy részére ez az életmód kiterjed, más különben nem kellene az államnak milliárdokat költeni roma felzárkóztatásra, ebbe még nem gondoltál bele?

Nem tudom te hogy vagy vele,mennyit jártál romák lakta helyeken, de belém eddig csak cigányok kötöttek. A haveri körömben nem tudok olyan embert, akinek ne lett volna összetűzése velük. De ha ennyire nem hiszel nekem, akkor javaslom költözz egy putri közelébe, vagy nem is kell a közelébe, elég egy olyan faluba, ahol van, kíváncsi lennék, hogy két hét múlva, hogyan nyilatkoznál...

Ez nem rasszizmus, ez valós probléma, és ez a cigányok érdeke is, hogy megoldódjon...

2012. aug. 21. 19:57
 10/15 anonim ***** válasza:
Hát igen, a média hiába próbálja takargatni a dolgokat, de ami az orrod előtt van azt nem tudják elrejteni. És egyre több ember mindennapos szinten szembesül ezzel a problémával.
2012. aug. 22. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!