Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Megjósolom a 14-es választások...

Megjósolom a 14-es választások eredményét? Meg vagy elégedve? Mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Fidesz 45%

Jobbik 22%

MSZP 18%

LMP 6%

DK- nem jut be

2012. jún. 21. 19:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Félre értés ne essék, most ne személyeskedjünk, hogy az én qrva anyámat. Én ezt nem azért írtam le, mert így szeretném hogy legyen, hanem azért, mert szerintem így lesz.

Kérdésem az, hogy szerintetek is így lesz e, vagy sem, vagy szerintetek mi lesz más?

Szerintem a Fidesz csökkenni fog, de magasan a többiek felett fog tornyosulni még ki tudja meddig.

A Jobbik nőni fog a megállíthatatlan vidéki bűnözés miatt, de 18-20nál nem tud tovább erősödni, hacsak nem váltanak egy nyugodtabb hangnemre, bár azt kétlem.

Az MSZP jelenlegi szavazótábora megmarad, ám egy részük meghal addigra, lévén jelentős az idősek száma a szavazóik között.

Az LMP critical massos, húú de peace arcok és fiatal zöldek vagyunk üzenetével épphogy el fogja érni a küszöböt, lehetséges minimális erősödése is akár Budapesten.

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a szavazók jelentős része nem fog elmenni szavazni, mert a 4 út közül egyiket se látja láthatónak.

Én így gondolom, de mások meglátása is érdekel.

2012. jún. 22. 00:30
 12/20 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem igazad lesz, na most % 1-2 lehet elfog térni, de jól látod a helyzettet!

De nézzük meg csak azt is, mivel lenne jobb most egy újabb kormányzó párt!?

Szerintem semmivel, sőt még a bizalom is jobban meginganna azok felé akik figyelik hazánk sorsát és azt esetleg írányítják azt.

Én úgygondolom akkor döntünk jól ha nem bojgatnánk meg ezt a sorrendet, mert akkor legalább tudjuk melyik írányba haladunk.

Most megint egy új, felforgatna mindent, újra kezdhetnénk az egészet.

2012. jún. 22. 07:50
 13/20 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező: nekem sem tetszik a helyzet, amit felvázoltál, de minden esetre eléggé reálisnak tűnik!
2012. jún. 22. 10:25
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az MSZP-t és a Jobbikot kicsit alábecsülöd, de főleg az MSZP-t. A 18%-ot már most bőven elérné, sok közvélemény-kutatás 25% körülire teszi. És ez a szám még csak nőni fog.

Hogy hamarosan kihalnak az MSZP szavazók, mert csupa öregből áll a társaság? Ebben van igazság, de ez egy hosszútávú folyamat, 2 év alatt nem sokat érzékelsz belőle, az azért nem olyan nagy idő.

Én inkább egy

Fidesz 35%

MSZP 30%

Jobbik 25%

verziót valószínűsítek (saccperkábé, nagyon durván, 5%-ra kerekítve).

Persze még nagyon sok minden változhat, és befolyásolhatja az eredményt, új pártok alakulhatnak, változhat a gazdasági helyzet (az IMF-tárgyalásoktól és a görög válság kifutásától függően), stb.

Emiatt én jósolni nem is mernék, maximum saccolnék, tippelnék.

2012. jún. 22. 10:54
 15/20 A kérdező kommentje:
Szerintem új pártoknak nincs sok esélye jelenleg. Azelempének is úgy kell kaparnia, hogy a húsos kondér mellett maradhasson.
2012. jún. 22. 11:36
 16/20 anonim ***** válasza:
Pedig én legszívesebben valami új, eddig még le nem járatódott pártot támogatnék. Kár, hogy a legtöbb szavazó nem tud túllépni a jelenlegi kínálaton.
2012. jún. 23. 18:18
 17/20 A kérdező kommentje:
Egy párt felfuttatásához nagyon sok pénz kell. Nagyon jól kitalált üzenet kell, jó reklámszakemberek. Mert a párt olyan, mint egy márka. Tudtommal, mikor jönnek a választások, kb 30-40 párt nevez, de csak 4-5 tud elég szavazatot összeszedni, többiekről még csak hallani se lehet, mert nem tud elég hangos lenni.
2012. jún. 23. 21:22
 18/20 yossarian44 ***** válasza:

Na, ha az elöregedés miatt halnak az MSZP szavazók, akkor ugyanez a veszély fenyegeti a Fidesz keménymagot is, csak nem 2014-re, hanem mondjuk 2018-ra, vagy 2022-re.

Ők se sokkal fiatalabbak.

2012. jún. 24. 18:40
 19/20 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva nem tudom megtippelni de a fidesz és az mszp biztos nem fog nyerni.
2012. jún. 24. 20:24
 20/20 anonim válasza:
Még hány ilyen kérdés lesz????
2012. jún. 25. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!