Veszélyben a FIDESZ választási győzelme?
Először állt elő olyan helyzet 2010 óta, hogy több közvélemény-kutatásban az MSZP, az LMP és a DK együttes szavazati aránya kissé meghaladja a FIDESZ-ét. Mivel a FIDESZ az egyfordulós, az egyéni kerületek arányát növelő és a győztest a listákon is kompenzáló választási rendszerrel növelte az aránytalanságot, már hajszálnyi fölény is eredményezhet választási győzelmet, kis fölény pedig kétharmadot. Ha az MSZP, az LMP és a DK képes lenne arra, hogy megállapodjon az egyéni jelöltekben, a FIDESZ és a Jobbik viszont külön indulna, akkor a jobboldal ezt az egészet nagyon bebukhatja már a mai felállás szerint is, és még változhatnak az arányok. Persze a baloldali pártok ilyen összefogása is elég bizonytalan, és én nem zárom ki a FIDESZ-Jobbik összefogást sem, ami kiütésszerű jobboldali győzelemhez vezetne a mostani választási rendszerben.
Minden esetre mintha megmozdult volna valami, és a FIDESZ két éves masszív többségének vége...
Bíró úr én is felhívnám a figyelmét arra, hogy a Fidesz-KDNP-ben is rengeteg MSZMP-s, KISZ-es tisztségviselő van - egészen magas pozíciókban.
A vörös iszappal és a kilakoltatási moratoriummal iszonyatosan mellé trafált, mint sok más dologgal is, de sebaj.
Mivel totálisan elvakult, méltatlan vitapartnerem lenne, így csak lesajnálni tudom. Őszinte részvétem, és jobbulást!
Kedves Bíró úr, ajánlom figyelmébe, hogy a Fidesz-KDNP számos olyan törvényt, rendeletet és alkotmánymódosítást hozott, ami a hátrányos helyzetűeket még inkább hátrányba taszítják. BP. VIII. kerületi hajléktalanok elleni népszavazás. Kíváncsi lennék, hogy Jézus hogyan szavazott volna, de úgy rémlik nem a Szent Írás szerint járt el a három farizeus párt!
Egyáltalán nem vagyok mszp-s, sőt, de fontosnak tartom a tárgyilagosságot.
Az meg elég nagy baromság, hogy az MSZP-t és a szimpatizánsait gyilkosnak tartod. Ennyi erővel az összes keresztényt is, hiszen a kereszteshadjáratok, boszorkány/eretneküldözések, mind-mind rengeteg véráldozattal járt, és a "jogutódok szimpatizánsai"...
Elnézést az őszinte hívőktől, nem akarok senkit megbántani, csak egy logikai bukfencre felhívni a figyelmet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!