Melyik párt akarja igazából megosztani a társadalmat?
"fajta tiszta MAGYARORSZÁGOT"
Fajtatiszta? Csak törzskönyvezett ebek legyenek, vagy mi? Hülyegyerek.
"Az a párt, amelyik megnyeri a választást, pont az, amelyik a legtöbb ember érdekét képviseli"
Ez csak kétpártrendszerben igaz!
98-ban én nagyon örültem a Fidesz győzelemnek, de a tény az, hogy a legtöbb szavazatot akkor az MSZP kapta, csak a Kisgazdákkal együtt a FIDESZ-nek lett parlamenti többsége...
Tehát a legtöbb ember érdekét az MSZP képviselte, mégsem győzött.
Egy olyan demokráciában pedig mi van, ahol 7-8 párt is bekerül a parlamentbe? OTT tényleg sokfajta érdek jelenítődik meg végül az alkuk okán a megalakuló kormányban.
Vagy akkor mi van, ha három párt kerül be, 40-30-30 arányban és a 2. és a 3. összefogva alakít kormányt, a győztes meg b@szhatja?
Egy családi anekdota.
Nagybátyám egy családi hétvégéjükön megkérdezte a három gyerekét, hogy "Vidámpark vagy állatkert?"
A nagyobb és a legkisebb egyszerre kiabált, hogy "Vidámpark! Vidámpark!", a középső meg mondta, hogy "Állatkert."
Nagybátyám mondta, hogy "Jó, akkor Vidámpark!"
Mire a középső kérdezte, hogy "Miért, hiszen én Állatkertet akartam?"
Mire mondta neki, hogy "Demokrácia van és a többség szava dönt."
A gyerek csendben sétált mellette, majd egyszer csak megszólalt.
"Tudod, Apa nem jó dolog ez a demokrácia!"
"Miért fiam?"
"Mert több buta ember van, mint okos..."
Egy hatévesnek ennyi kellett, hogy rájöjjön...
Egy kivételével (09:43-es), csak a kérdező kérdésére válaszolnék!
Ez itt a lepontozás és a megkövezés ideje!!!
Egyértelműen a FIDESZ az, aki megosztja a társadalmat!!! (Bár én '98-ban nekik adtam bizalmat, de két év után rá kellett jönnöm, hogy semmivel sem különbek, mint bármelyik másik... a 2002-es vereségük után pedig nem is bírják elviselni, hogy nem ők nyertek. Remélem (?) 2010-ben ismét ők kerülnek hatalomra és ismét bebizonyíthatják, hogy semmi keresnivalójuk sincs a kormányzásban! Kár, hogy mindezt mi fizetjük meg!
A 09:43-nek (a poén miatt): Nem ennyire fekete-fehér a világ! Gondolom, Te sem csak könyvtárba jársz mindig, hanem néha "kocsmába" is! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!