Jobban éltek amióta Orbánék vannak kormányon?
"Ti miért nem adóztok,miért nem fizettek járulékot magyar országnak?Ha már egyszer megkaptátok az állampolgárságot,és a szavazati jogot!Mert ez ugye így lenne igazságos !!!"
És mi van a nyugdíjasokkal? Ők se fizetnek adót. És az egyetemistákkal? A cégem kiküldött egy évre Németországba, oda adózok, én sem szólhatok bele az otthoni politikába?
15:52
"De nem is vagy német állampolgár!"
Pont az vagyok, ezért is küldtek ki Németországba :) Mondjuk az tény, hogy sose akartam szavazni itt, de ha részt vennék a szavazáson, ha tudnám, hogy a következő kormányzati periódus alatt itt élnék.
"A másik pedig tartózkodjon itthon egy meghatározott ideig minden évben. Ha sántit is a példa de lakva ismeri meg az ember a másikat. Ha nem lakik itthon akkor miről beszélünk. Még nekünk is nehéz eligazodni ebbe a hazug világba nem hogy a távolból esetleg egy hazug képpel."
Nagy részben egyet értek veled. Amit mondani akartam az az, hogy nehéz ezt törvényileg megfogni, inkább az emberek lelkiismeretében lehet csak bízni.
És nem hiszem azt, hogy egy falun élő, csak Blikket olvasó ember sokkal jobban értesült a lényegi(!) dolgokról (gazdaság, jog, társadalom), mint mondjuk egy szlovmagyar, aki minden médiához hozzáfér (köztük leginkább az internethez).
"Akkor neked "happy"van ha németországban dolgozol,tehát az itthoni keserves viszonyokról csak a tévéből,illetve az újságokból értesülsz.Na, de képzeld el,hogy a céged ide küldött volna....fél év,és egészen másként látnád a napot feljönni."
Ahogy írtam, csak egy évre küldtek ki. Ráadásul csak egy hete repültem ide. És nem tervezem azt, hogy ne követném az otthoni eseményeket, vannak otthoni ismerősök, van internet, tudok újságot olvasni. Tévét otthon se néztem, akkor meg miért is lennék kevésbé tájékozott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!