Mi lesz velem és a többi hozzám hasonló korú fiatallal?
Én már nyugdíjas vagyok.Az egész foglalkoztatási politika fából vaskarika.(Nem csak nálunk,nyugati országokban is)
Emelik a nyugdíjkorhatárt,állítólag azért,mert kevés a járulék befizetés,amiből a nyugdíjakat fedeznék,s amíg dolgoznak bért kapnak és járulékot fizetnek.
Ez valóban igaz.De ha valaki ledolgozott 30-40 évet,még ha egészséges is ( ami ritkán igaz),nem tud olyan intenzitással dolgozni,mint egy fiatal.Persze léteznek olyan szakmák,ahol a tapasztalat többet számít ( pl.kutatók,mérnökök,orvosok) stb.de a többség n em hozzájuk tartozik.Nekik lehetővé kellene tenni,hogy nyugdíj mellett dolgozzanak.
A többiek menjenek nyugdíjba,és helyettük a fiataloknak legyen munkája,és akkor a járulék fizetés is meglenne oldva.
Így csak az ellentétet szítják a fiatalok és nyugdíjasok között,ami a kisebbik baj.A nagyobb baj,hogy a fiatalok számára nincs perspektíva.Az egész szűk látókörű gondolkodás a politikusok részéről.
Amúgy meg nem biztos,hogy másutt jobban boldogulnának az emberek,mint itthon.Ott mindig idegenek maradnak.
Hajrá, ifj. Kovács bácsi. Még néhány hónapig biztosan nem lesz könnyű állást találnod, de aztán javul majd a helyzet, visszatér a gazdaságba vetett bizalom. Sok helyre tényleg ismeretség vagy rokonság útján lehet bekerülni, ezt én ellenzem.
De ha tényleg dolgozni akarsz, fogsz tudni, ne aggódj.
A nyugdíjasok dolgozzanak nyugodtan, ők nem olyan munkát végeznek, amire téged vesznek fel, ha elhelyezkedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!