Így menthető meg Magyarország jövője! De hogy is?
Ötleteket szeretnék hallani tőletek hogy pontosan milyen lépésekkel hoznátok rendbe Magyarországot.
(hátha merítenek belőle egy két jó ötletet a vezetőink.)
"Tisztessegesen be kellene fizetni a jarulekainkat..."
versus
"el kellene zavarni a sok multit."
Az azért ugye megvan, hogy szinte csak a multik fizetik nálunk tisztességesen a járulékokat? :)
Először is meg kellene szabadulni az 1. válaszoló által is képviselt proli irigységtől.
Másodszor, csökkenteni kell az állami kiadásokat. De előtte még egy utolsó kedves gesztussal a nyavalygókat, az országukat és népüket leszólókat ki kellene utasítani az országból. Az állam fizetné a repülőjegyüket. Mindjárt javulna a közhangulat.
Az országnak nincs bevétele, ezért adót emel. Minél magasabbak az adók, annál több a trükközés, adócsalás.
Ugye ebből az következik, hogy akkor csökkentsék az adókat. Az a baj, hogy ezzel nem érnének el semmit, mégpedig azért, mert a tisztességesen fizetőktől kevesebb pénz jönne be, de aki adót csalt, abba biztosak lehettek, hogy nem kezdi el hirtelenjében majd befizetni őket.
Mert ők nem úgy gondolkodnak, hogy "na most már a kritikus pont alatt kell fizetnem, eddig lett volna havi (pl.) 60 000 forint adóm, és adócsalással fizettem 15 000-et, de most már csökkentek az adók és csak havi 45 000-et kellene befizetnem, és be is fizetem".
Nem így gondolkodnak, hanem "hát eddig elcsaltam a pénzt, én nem buzerált senki érte, innentől minek fizessem be? Azért mert csökkent? Még így is 30 000-el többet kéne fizetnem, mint adót csalva. Hülye leszek befizetni."
Szóval az állam mindenképp mínuszban van.
Szerintem a legjobb megoldás bármiféle csalók állandó üldözése, honnan van, mikor vette, mennyiért stb. Csak ezáltal a politikusok buknának be legelsőnek.
# 14
nem úgy. Bajnai értelmesen beszél, de egy elavult rendszerben gondolkodik, amely most Európa válságát okozza, és épp most lép túl rajta a világ. Ebben a rendszerben a pénzügyi szektor forgalma 200-szorosa a reálgazdaságnak, és emiatt nőtt a jövedelemolló a gazdagok és a szegények+középosztály között a nyugati világban az elmúlt évtizedekben. Előbbiek reáljövedeme többszörösére nőtt 20 év alatt, az utóbbiaké meg nem változott.
Ezzel szemben például Obama is arról beszél az utóbbi időben, hogy a gyártást, tehát reálgazdaságot kell visszatelepíteni az USA-ba, meg arról a problémáról, hogy például Warren Buffet a jövedelmének arányában kevesebb adót fizet, mint a titkárnője.
Ez a jövő, nem pedig az, hogy a pénzügyi szférának mennyi a bizalma valamiben. A "bizalom" egy megfoghatatlan hangulati elem, amit spekulációra használ a pénzügyi szféra, hogy elszedje a többiektől a pénzt, csakhogy már szinte nincs kitől, ezért van osszeomlóban az a világ.
"es el kellene zavarni a sok multit. Magyarnak kellene lenni es kesz is :)"
Lakjál jól a magyarságoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!