A vallási fundamentalisták iszlám keresztény stb. jobb vagy baloldaliak tekinthetők?
" A kérdező kommentje:
Azért mondják, hogy a fundamentalisták jobboldaliak, mert a kommunisták gyűlölték őket, és keresztbe tettek nekik, ahol tudtak. Továbbá az erősen materialista ideológiát a keresztények nem fogadhatták el. Ha jobboldalinak lenni azt jelenti, hogy nem volt kommunista, akkor a keresztények jobboldaliak.
Ne beszély butaságot ! Norvégiában soha nem volt kommunizmus usába meg pláne. Mégis Amerikába a legtöbb vallási fanatikus ."
Nem értem, hogy ennek mi köze az összefüggéshez, amit írtam? Én nem arról beszéltem, hogy a kommunizmus okozza a vallási fanatizmust. Én arról beszéltem, hogy a kommunizmus miatt szavaz a legtöbb hívő keresztény itthon jobbra.
Természetesen, értem, mire célzol, hogy a norvég tömeggyilkos keresztény fanatikus lenne, emiatt jobbos. De ezt nem vetítheted le sem a keresztény fanatikusokra, sem a jobboldalra. A jobboldalt te úgy definiálod, hogy náci? A keresztény fanatikust pedig úgy, mint aki öl a hitéért? Én ezt szűrtem le, de lehet, hogy félreértelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!