...mert az ÁFA emeléssel biztosan megnőnek az árak, de a lakosságot is érinti. Az összes számlámon, legyen az telefon, távhő, csatornadíj, áram, ÁFÁ-t fizetek. Minden sorban a számlázott díj felett fizetek ÁFA-t.
Nem, mert az a havi juttatás nem lenne ilyen magas, csak annyi, hogy az alapmegélhetést fedezze, tehát akik eddig is gazdagok voltak és sokat kerestek, azok ezt a pluszt észre sem vennék, egyáltalán nem számítana nekik. Viszont a legelesettebbeknek így is biztosítja a megélhetést, a többieknek pedig azt, hogy tudjanak költekezni ÉS megtakarítani is, tehát hogy tovább pöröghessen a gazdaság és biztosított legyen a folyamatos fogyasztás, ezáltal pedig az állam adóbevételei is.
2011. szept. 17. 09:24
12/20 anonim válasza:
(ha meg az adók eltörléséből számoltad a pluszt, akkor szintén nem baj, mert azt a pluszt ők el is költik vagy invesztálják, vagy csinálnak vele valamit, és tökmindegy, mit csinálnak vele, előbb-utóbb úgyis ÁFA lesz belőle, tehát visszajut a közösbe)
2011. szept. 17. 09:25
13/20 anonim válasza:
persze srácok van más lehetőség is. mehetnek a hitelesek a sülyesztőbe akkor nemkell magasabb ado h fentartsük őpket(mellesleg szerintem ők voltahk buták h ugy vették fel h nemtudnak fizetni) mit forgatsz?hány éves vagy te? komolyan sokszor nem értem h egyes emberek hogy gondolják a világ máködését. mi köze annak a fidesznek h éppen hogy megy a világpiac és mennyire tudja levinni az adokat. persze valamilyen szinten ő szabályozza de azt nem tudja megmondani h mondjuk az amcsiknál bedől egy bank akkor az nálunk milyen következményekkel jár. ja amerikába biztos jobb azért volt kb miattuk a legutobbi világválság. jobb ott?akkor tessék indulni nem itt rontani a levegőt. vagy menj csak autsztriába probálj meg ott megélni jaaa h az meg nemmegy csak itthon mondani h igyrosz meg ugyrosz tenni meg nemtudsz tenni ellene mert azmeg nem a te dolgod(ami meg teljesen rendbe van ezzel nincs baj) csak akkor csináld a saját dolgodat jol és ne másét magyarázd hogy kéne. ez a baj a magyarokkal hogy mindenkinél mindig mindent jobban tud. a saját munkáját ugyan elszurja de a másikét abba mindig bele tud szolni hogyan kéne csinálni...
2011. szept. 17. 09:38
14/20 anonim válasza:
"Szomorú, de egyébként nekünk miért kell -alapból- ÁFA-t fizetni?"
Nem is ez a gond, de mért kell akkor még mellé SZJa -t is?
2011. szept. 17. 09:38
15/20 anonim válasza:
Rühes Fidesz!
2011. szept. 17. 09:40
16/20 anonim válasza:
"Olaszországban 20 % az áfa, és a legtöbb európai országban is ennyi vagy kevesebb"
Mennyi a korrupció és főleg a feketemunka másországokban? Ha felére csökkenne itthon a feketemunka, akkor lehetne nálunk is ÁFA-csökkentés. Egyébként alig két éve is ennyit sírtatok, amikor 20-ról 25%-ra emelkedett az ÁFA?
2011. szept. 17. 12:05
17/20 anonim válasza:
Az áfa nem 2 éve emelkedett 20-ról 25-re, hanem 2006-ban. Igen, én akkor még többet sírtam, és akkor láttam be, hogy Gyurcsány is egy szélhámos. Ugyanis ők vitték le az áfát 2006. január 1-től 25-ről 20 %-ra, majd az újabb választási győzelmük után pár hónap múlva visszavitték 25-re. Ez viszont még nem indok arra, hogy most 27-re vigyék fel. Tudod mi az indok? Az Orbán-Matolcsy-kormány rossz gazdaság- és társadalompolitikája.
2011. szept. 17. 19:09
18/20 anonim válasza:
"Az áfa nem 2 éve emelkedett 20-ról 25-re, hanem 2006-ban."
Nem. Az ÁFA 2006-ban csökkent 25-ről 20%-ra :)
2011. szept. 17. 22:47
19/20 anonim válasza:
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 09:16: Na, ezt még én is támogatnám, és nem is rossz elképzelés. Igazságos, és méltányos.
2011. szept. 18. 15:44
20/20 anonim válasza:
hát ja. Fizetsz áfát mert áfa mindenen van, jövöre is emelkedik, így minden drágább lesz, mert az áfa megfizetője a tényleges fogyasztó vagyis akinél kiköt az áru, vagyis pld nálad. Áfa emelésnél pedig mindig az emberek akik megveszik az árut az fogja megvizetni. Most raktam ki ép egy kérdést ezzel kapcsolatossan ugyanis jövőre ÁFAEMELÉS LESZ A FIZETÉS MEG LECSÖKKEN kb 10.000 ft-al
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!