Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Akkor most a Mi ÁFA-nkat is...

Akkor most a Mi ÁFA-nkat is emelte a kormány?

Figyelt kérdés

...mert az ÁFA emeléssel biztosan megnőnek az árak, de a lakosságot is érinti. Az összes számlámon, legyen az telefon, távhő, csatornadíj, áram, ÁFÁ-t fizetek. Minden sorban a számlázott díj felett fizetek ÁFA-t.

Köszönöm fidesz:(

2011. szept. 17. 08:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkiét.
2011. szept. 17. 08:28
 2/20 A kérdező kommentje:
Szomorú, de egyébként nekünk miért kell -alapból- ÁFA-t fizetni?
2011. szept. 17. 08:38
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a mienket. Ezzel Európában itt lesz a legmagasabb áfakulcs. És van még egy rossz hírem. 1-2 skandináv ország kivételével Európa összes országában az élelmiszerek nagy része kedvezményes áfakulcs alá tartozik. Nálunk nem.

Nem tudom, hogy képzeli a Kormány, hogy az élelmiszeráfa nálunk 10-15 %-kal magasabb mint a környező országokban beleértve Ausztriát is. Ezen túl különadó sújtja az élelmiszereket áruló hipermarketeket, szeptember óta a csokikat és még egy csomó mindent egy másik különadó sújt, és októbertől 14 Ft-tal emelik a gázolaj literenkénti adóját, amivel szállítják az élelmiszereket (is). Lassan már Pestről is meg fogja érni autóval kiugrani egy ausztriai kajabevásárlásra havonta egyszer-kétszer.

2011. szept. 17. 08:45
 4/20 anonim ***** válasza:
68%

az ÁFA=Általános Forgalmmi Adó

az adót pedig azért fizetik az emberek, mert nagyrészt ebből van az államnak pénze

2011. szept. 17. 08:47
 5/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

..és én Általában mit Forgatok, hogy Áfát kell fizetnem.

2011. szept. 17. 08:56
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
8.47: És akkor más államok hogy tudják megoldani, hogy sokkal kisebb áfából prosperáljanak? Olaszországban 20 % az áfa, és a legtöbb európai országban is ennyi vagy kevesebb, és az élelmiszereké meg még kevesebb. Az USA a világ legnagyobb hatalma. Ők hogy tudnak megélni 5 % körüli áfából? (Államonként egy kicsit eltérő.)
2011. szept. 17. 08:57
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja, mindenét. Ez nekik a nagy adócsökkentés. De a magyar emberek ezt is le fogják nyelni, nem lesz semmilyen társadalmi ellenállás.

"Lassan már Pestről is meg fogja érni autóval kiugrani egy ausztriai kajabevásárlásra havonta egyszer-kétszer." - Hát ahogy emelkedik az üzemanyagok ára is, nem hiszem. De lassan már tényleg kemencében fogjuk sütni a kenyeret újra, mint őseink csinálták.

2011. szept. 17. 09:08
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

nemtudom mit kell felháborodni azon, hogy leírtam mit jelent az ÁFA és azt mertem mondani, hogy az államnak nagyrészt az adókból van a pénze

Meg miért engem kell számonkérni azért, mert Olaszországba 20 %az áfa?

elmondtam egy tényt, áfa eddig is volt most 2 % al több lett, hogy a szegény ember még szegényebb legyen

Hangsúlyozom mégegyszer, hogy nem a véleményem mondtam el a kommentbe, nem támogatom a magaas áfát, csak egy tényt közöltem.

2011. szept. 17. 09:14
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában az ÁFA-emelés egyébként szerintem legalábbis még nem is lenne rossz, de akkor ezzel párhuzamosan mást is kellene csinálni. Meg is duplázhatnák pl. az ÁFÁ-t (50%) - ÉS EZZEL EGYÜTT eltörölhetnének minden személyi adót és támogatást is, helyettesítve az utóbbiakat egy adott összegű, kivétel nélkül mindenkinek alanyi jogon járó állandó havi juttatással. Így a magas ÁFA ellenére sem halnának éhen a legszegényebbek sem, drámaian lecsökken a bürokrácia, és mégis van bőven adóbevétel - amit ráadásul még csak elcsalni sem igen lehet, plusz teljesen méltányos is a kivetése, mert ugye azokat a sújtja a leginkább, akik a legtöbbet költenek, tehát így a gazdagok automatice jóval többet adnának a közösbe.

Szerintem nem egy hülye ötlet, és van benne lehetőség bőven.

2011. szept. 17. 09:16
 10/20 anonim ***** válasza:
65%

csak mondjuk aki eddig kikapott havi 1 milliot, az fog kapni ezek után 1.5 milliot

az ötlet valahol jó, csak túl egyszerű

2011. szept. 17. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!