Szerintetek az (Észak) Koreai nép miért nem rázza le az őt elnyomó diktatúrát?
Mi a véleményetek a terror teszi vagy tényleg elhiszik, hogy ők a legjobbak a világon és a kedves vezető a földre szállt Isten?
Nem tudom elképzelni ha már a hadsereg is éhezik mi gátolja meg őket elzavarni ezt a "kommunista monarchiát" lol.
Náluk ez már több mint egy egyszerű rendszer.
Azt lehet mondani,hogy ez a dzsucse,ahogy ők nevezik már-már összefonódott eszmeileg,vallásilag és gazdaságilag.
Tudják nagyon jól,hogy van ahol jobb,de emellé azt is tudják,hogy több országban(ahol nem az ő rendszerük uralkodik)ott elenyésző az összetartás.
Jobban úgy tudnád megérteni ezt a helyzetet,ha egy (valamilyen vallás) hívőnek megpróbálnád megmagyarázni,hogy miért nem úgy vannak a dolgok ahogy azt ő hiszi.
Azért is érdekel, mert orosz származású vagyok félig és a nagymamám mondta, hogy ő őszintén bőgött amikor Sztálin meghalt, annyira ment a propaganda és agymosás. Annak ellenére, hogy tudta, hogy pl. Amerikában jobb.
De ott legalább lakás meg kaja volt ha más nem...
Hát nem tudom milyen nép az ami már akkor sem lázad ha étel nincs. Bár persze TV, internet, mobil nélkül nagyon nehéz, de azért csak lehet fogni valamit Délről. Valahol belül érezni kell az embernek, hogy ez nincs rendben nem mehet tovább. A magyarok is csináltak 56-ot, csehek is 68-at lengyelek 70-et és 80-at, pedig az utóbbi kettőben elég nagy elnyomás volt. Na meg 56 ban még nálunk is.
Na mindegy hátha találnak egy csomó olajat és amerika felszabadítja őket:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!