Ez így most miért és mire lesz jó?
Már kezdek teljesen elkeseredni, mert azt látom, hogy minden intézkedéssel egy diktatúra épül... :(
Ha a Medgyessy- a Gyurcsány- vagy a Bajnai-kormány próbálkozott volna ilyesmivel, micsoda visítást rendezett volna a Fidesz a fülkebirkákkal együtt... :)
Ez a kedvencem:
"Ezzel a határozattal a tehetséges, ámde szerényebb anyagi körülmények között élő fiatalokat kizárta a felsőoktatásból - emelte ki."
"A felsőoktatásnak - küldetésének megfelelően - olyan kiművelt, elkötelezett, felelős gondolkodású értelmiséget, nemzeti középosztályt kell nevelnie, amely tudásával a nemzet szellemi és gazdasági fejlődését segíti elő."
Ez meg a másikból. Kérdésem: ha több informatikust, több természettudóst és kevesebb magyar és néprajz és töri szakost (nemzeti tudományok), ill. gazdászt (gazdasági fejlődés) képez az állam, akkor hol van itt az összhang?
+ pedagógusokból többet képez, közben pedig pont az ő álláslehetőségeiket nyirbálják meg. :/
+ nem rég egy reggeli műsorban arról volt szó, h. a fidesz hon- és népismeret tanítást szorgalmazza 1-8. osztályig. Igen!? Idén fele annyi néprajzos került be a felsőoktatásba és tudni kell, hogy néprajzosokból nem sok lesz néprajzos, hon- és népismerettanár meg még kevésbé...
A nyelvvizsgát még megértem, szerencsétlen diplomázónak nehogy már egy nyelvvizsga miatt kelljen várnia a munkavállalással.
Nekem is lenne egy jó ötletem, mondjuk miért nem nyirbáljuk meg a politikusok juttatásait, és jövedelmeit? Mert az engem felháborít, hogy a keményen dolgozó, éhhalál szélén álló polgár adójából ülhetnek most ott bent, gombokat nyomogatva, egymásra fröcsögve. Miért nem próbálnak meg ők minimálbérből élni? Miért az inkompetens szónokhuszárok kapjanak ilyen súlyos pénzeket "munkájukért"?
"Nekem is lenne egy jó ötletem, mondjuk miért nem nyirbáljuk meg a politikusok juttatásait, és jövedelmeit? "
Ne sértegesd a MAGYAR népet! A MAGYAR választók a fülkeforradalom során egyértelmű választ adtak az előző 8 év ámokfutására és hitet tettek a változások mellett. A MAGYAR nemzeti együttműködés kormánya meghajol a MAGYAR választók akarata előtt, minden döntésük ezt tükrözi. Aki kétségbe meri vonni a MAGYAR kormány intézkedéseinek igazságosságát, az hazaáruló!!! :D:D:D
"Mert az engem felháborít, hogy a keményen dolgozó, éhhalál szélén álló polgár..."
Éhhalál szélén álló polgár még hagyján, de én egy szó szerint éhhalál szélén álló "államilag támogatott" egyetemista vagyok. :/ Már csak azt várom, hogy mikor adóztatják meg az ösztöndíjat. Komolyan, nem kizárt.
Kérdező:
Nos, szeptembertől kezdem el én is egyetemi tanulmányaimat. Állami "támogatással", de igazából költségtérítéses, vagy állami támogatású a képzés, egykutya, a lényeg, hogy ez is lassan a gazdagok kiváltsága. Mint ahogy lassan a levegővétel is azzá válik. Kíváncsi lennék 2014-ben egy "fülkeellenforradalomra", meg a Fidesz pofára esésére...bár lehet a 2040 reálisabb lenne, mint a 2014 =(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!