Miért hoz, nem családbarát törvényeket a jelenlegi kormány?
Csak kapkodom a fejem, itthon vagyok a kisfiammal és csak a minket érintő megszorítások vannak. Sorban vonják meg a kisgyerekes anyukáknak eddig járó javakat, előjogokat.
Lassan már a munka törvénykönyve nem a dolgozó érdekeit védi, hanem a munkáltatóét.
Már gyomorgörcsöm van, hogy mire mennék vissza dolgozni, olyan törvények lesznek, hogy nem fog visszavenni a munkáltatóm, mert akit a helyemre vett fel, neki az is jó.
Nem sorolom, hosszú lenne, pl. rövidebb időre jár a szabi a gyed alatt, hosszabb próbaidő, egy tervezet szerint nem lesz védettség a gyed alatt...
Ki fog így babát vállalni, akinek van jövőképe, biztos nem meri bevállalni. Mert fordul egyet a világ, mire visszamenne dolgozni.
"Valaki írta, hogy 3 hónapig van angliában szabi, de akkor hogy szoptatja a gyermekét az anya? Nem tudom elképzelni, hogy rendesen valaki visszaálljon a munkába és éjjel felkel többször is szoptatni és nappal, meg ugyan úgy tud teljesítni a folyamatos éjszakázások mellett? Na ezt nem hiszem el. És kijár fejni 3 óránként a munkahelyén valami helyiségbe? Na ne!"
Az ő dolga. Tudod elég sokba kerül ám évekig fizetni a semmittevést, akármilyen gonosz dolog is.
Éppen kismama vagyok, és én is csak tátom a számat a jobbnál jobb ötleteik miatt. Pl az ajtódíszen három hétig röhögtem :DDD
Amúgy meg bírom mikor azzal jönnek, hogy de hát külföldön nincs is ám GYES, meg három év otthon stb. Ez igaz, csak ott ám meg is lehet élni a fizetésből. :D Majd ha itthon is ez lesz, akkor hasonlítgassák a mi helyzetünket a Svédekéhez, Angolokéhoz stb. Amíg ez nem történik meg, engem speciel egy cseppet sem tud meghatni, hogy más országokban mi nincs, mert ez nem más ország, hanem Magyarország.
"Ezt hülyeség. Épp hogy családbarát törvényeket hoz a fidesz."
A nagy Fidesz csaladra gondolsz?
"Akkor baromira egyszerű, ha neked ez semmit tevés, akkor ne szüljön senki, mert felesleges idő, energia és pénzpocsékolás? Neked tutira nincs gyereked, ha ilyen véleményt alkotsz a gyereknevelésről, vagy inkább ne is legyen soha, ha így állsz hozzá! De akkor ne is válaszolj ilyen kérdésekre, mert fogalmad sincs a valóságról!!!"
Sajnálatos módon járulékok meg adók szempontjából semmittevés és évekig. Az más kérdés, hogy egy anya otthon mennyit molyol. Nézz meg a gyerekes témában is egy-két kérdést, van aki kertelés nélkül beírja, hogy azért erőlteti a harmadik gyereket, mert nincs kedve dolgozni. Szuper!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!