Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért hoz, nem családbarát...

Miért hoz, nem családbarát törvényeket a jelenlegi kormány?

Figyelt kérdés

Csak kapkodom a fejem, itthon vagyok a kisfiammal és csak a minket érintő megszorítások vannak. Sorban vonják meg a kisgyerekes anyukáknak eddig járó javakat, előjogokat.

Lassan már a munka törvénykönyve nem a dolgozó érdekeit védi, hanem a munkáltatóét.

Már gyomorgörcsöm van, hogy mire mennék vissza dolgozni, olyan törvények lesznek, hogy nem fog visszavenni a munkáltatóm, mert akit a helyemre vett fel, neki az is jó.

Nem sorolom, hosszú lenne, pl. rövidebb időre jár a szabi a gyed alatt, hosszabb próbaidő, egy tervezet szerint nem lesz védettség a gyed alatt...

Ki fog így babát vállalni, akinek van jövőképe, biztos nem meri bevállalni. Mert fordul egyet a világ, mire visszamenne dolgozni.

2011. júl. 22. 16:04
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
90%
Kis turelem, 2013 masodik feletol, olyan adakozas lesz,hogy olyat a vilag meg nem latott. De ez meg nem a kampany resze lesz am.
2011. júl. 22. 19:12
 22/42 A kérdező kommentje:

Csak az a gond még ezzel, ez egy 22-es csapdája egy anyának. Amíg nincs munkahelyed, addig a bölcsibe sem tudod beíratni a kisgyereked, oda viszont be kell szoktatni, nem tudod otthagyni egyik pillanatról a másikra. Szóval ez is idő és eddig a kivehető gyed utáni szabik ideje alatt megtehetted, amit lecsökkentettek, illetve ki lehet fizetni, ha jól tudom. Akkor ki, mikor és hogy szoktatja be a kicsijét? Nagyon kész vagyok! A másik, hogy vigyem állásinterjúra? Hogy keressek munkát és legalább fél év, ha szerencsém is van, de nem tudok már másnap munkába állni, mivel nincs kire hagyni a kisfiamat, ahogy írtam a beszoktatás is idő. A harmadik meg, hogy az első hónapokban valóban többször beteg egy kisgyerek, mivel egymásra ragasztgatják a nyavajákat. A 6 hó próbaidőbe pont belefér, hogy 100-szor is elküldjenek egyik napról a másikra.

Ezekkel egyetlen egy dolgot ér a mi kormányunk, hogy az anyák kénytelenek otthonmaradni gyesen, kvázi munkanélküliként (ezért hozták vissza a 3 évet???, hogy húzzák az időt) és nekik nem kell több bölcsödei helyet biztosítani, mint ahogy kellett volna már rég.

Szóval leírhatná valaki, hogy ezt a gyakorlatban hogy lehet kivitelezni, nagyszülői segítség nélkül. Persze az én párom sem keres 100 ezreket, szóval magán bölcsibe nem tudjuk adni.

Hát igen, gusztustalan, hogy minden olyat megszavaznak, ami nekik kedvez, vagy a magasabb jövedelműeknek.

Valóban visszahozhatatlan évek ezek egy kisgyerekkel, szóval sajnálom azt, aki nem tud otthonmaradni, valami oknál fogva, legalább 2 évig.

Valaki írta, hogy 3 hónapig van angliában szabi, de akkor hogy szoptatja a gyermekét az anya? Nem tudom elképzelni, hogy rendesen valaki visszaálljon a munkába és éjjel felkel többször is szoptatni és nappal, meg ugyan úgy tud teljesítni a folyamatos éjszakázások mellett? Na ezt nem hiszem el. És kijár fejni 3 óránként a munkahelyén valami helyiségbe? Na ne!

2011. júl. 22. 21:29
 23/42 anonim ***** válasza:
68%

Csak azt tudom leírni, h anyukám h vitelezte ki. A varázsszó: NAGYMAMA ha nincs, az az igazi szívás!

2 év után megunt otthon, elment munkát keresni- mert nem tartották meg a helyét, mert addig más helyén volt, aki visszajött, pont gyesről. Talált munkát, gyerek a nagyinál letétbe, 3 évesen go ovi. Másképp nem tudom elképzelni h lehet.

2011. júl. 22. 22:30
 24/42 A kérdező kommentje:
Szüleim másik városban laknak. Anyósomék meg nagyon elfoglalt emberek. Szóval nincs ugrasztható nagyszülőnk.
2011. júl. 22. 22:36
 25/42 anonim ***** válasza:
93%
Családbarátnak családbarát, - csak eléggé szűk a családi kör...
2011. júl. 22. 23:10
 26/42 anonim ***** válasza:
90%

tegnap 17:50

OFF

Nyugi!

Mire a lakást összehozzátok, már nem fogsz tudni szülni!

Ne idegesítsétek magatokat ilyesmin.

ON

2011. júl. 23. 12:14
 27/42 anonim ***** válasza:
62%
igazad van kérdező, nekik odáig terjed a családbarát politikai, hogy kapsz egy ajtódíszt 'oszt jónapot...
2011. júl. 23. 18:49
 28/42 anonim ***** válasza:
68%

12:14 (tegnapi aggódó vagyok, akinek felelt:) ):

:D

Erről jut eszembe, nem rég volt műsor televízióban, miszerint ma már kevesebb gyerek születik, ahány ember meghal, országon belül. Elcsodálkoztam azon, hogy ezen csodálkoznak... :D

Vagy azt teheted meg, hogy otthon maradsz a kicsivel, beszoktatod a bölcsibe ésatöbbi, vagy elmész dolgozni úgy, hogy kenguruban hordozod magaddal. Mert ez tényleg 22, és ebből max akkor kerülsz ki, mikor már önállósodik a gyereked/oviba bekerül/hasonló.

Egyébként nálunk anno ilyen probléma nem volt, anyám szimplán nem dolgozott, apám fizetéséből megéltünk prímán és még maradt is. Ma már sajnos ez nem lehetséges.

Én drukkolok, hogy valahogy rendbe jöjjön a dolog.

2011. júl. 23. 21:47
 29/42 anonim ***** válasza:
35%
Családbarát törvényeket hoz a FIDESZ!
2011. júl. 26. 09:14
 30/42 anonim ***** válasza:
Orbán-, Szijjártó-, Kövér-, (stb.) család barát...
2011. júl. 26. 10:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!