Azon kezdtem el gondolkodni hogy mi értelme van ennek a sok pártnak? Azt gondolnád olyan mint mikor az osztálykirándulást vitatja meg egy osztály és mindenki mást mond. De valójában olyan mintha egy osztálykirándulást vitatnának meg a 8.a ban hogy hová menjen a 2.d
Csak nem tudsz rájönni miért kell vitatkoznak ezen??. Hát szerintem rájöhetnétek!!
Ezt én sem igazán értem. A Fidesz bőven elég volna. A többi csak hátráltatja őket meg a pénzeket rakja zsebre a semmiért.
2011. jún. 19. 13:45
3/11 anonim válasza:
még mindig jobb, mintha csak egy lenne, nemde? ;)
2011. jún. 19. 13:49
4/11 anonim válasza:
Azért van ennyi párt, mert az emberek nézetei eltérőek, így sok pártnak vannak támogatói. Vannak radikális nacionalisták, vannak liberálisabbak, vannak az agyhalott komcsik.. Legtöbben úgy vannak, hogy nincsen ilyen vagy olyan beállítottsága és arra szavaznak, aki éppen bejön. Nálunk olyan stabil kétpártrendszer, mint ami USA-ban vagy Angliában van (itt mondjuk 3), szerintem nem fog létrejönni, mert itt elég instabil a politika, lásd előző választáson nulla támogatottsága volt a radikális oldalnak. Meg a demokrácia is elég fiatal
2011. jún. 19. 13:50
5/11 A kérdező kommentje:
Ez már fél igazság..
De miért nem elég ehhez 3-4 ilyen beállítottságú ember??
Miért kell mindnek vagy 3000 tag?
Akik csak gombokat nyomkodnak? 1 is tudná nyomkodni a gombot! 1 fizetésért! Úgy is mind ugyanazt mondja.
2011. jún. 19. 13:56
6/11 anonim válasza:
Igazából, hogy a demokrácia látszatát fenntartsák. Valóságban egypártrendszer van. Az van amit a fidesz mond. A többi bele se szólhat az irányításba. Közben a fidesz teljesen bebetonozza magát. Ennek az az oka, hogy ha 2014-ben leváltanák őket teljes mértékben tudják hátráltatni az akkor kormányt.
2011. jún. 19. 14:18
7/11 anonim válasza:
Igazad van kérdező, bőven elég lenne egy ekkora országban úgy 50-100 fős parlament. Minden megye küldene 2-3 választott képviselőt és kész is. Így talán, ha Pest megye is csak 2-3-at kapna, kicsit oldódna az ország vízfejűsége is. Meg hát minek 300 valahány embert fizetni, plusz ugye még a rengeteg ember mellettük, akik a parlamentben dolgoznak. Felesleges.
De a sok pártos gondot sajnos nem lehet megoldani, a magyar nép régóta széthúzó, ha valaki A-t mond, biztos jön valaki más, aki mond B-t, "csak azért is" alapon. Ezzel nem tudunk mit kezdeni. Egyébként leválthatnánk már a parlamentben melegedő 2 régi pártot, akkor legalább annyival kevesebb lenne. Elég uncsik már ott, főleg, hogy 21 éve nem csinálnak semmi érdemlegeset. Ezt pedig nem szeretném kifejteni.
2011. jún. 19. 14:19
8/11 anonim válasza:
Azért, mert a legjobb üzlet a szélhámosság!
2011. jún. 19. 14:25
9/11 Ozmium42 válasza:
A demokrácia látszatához bábkormányok és bábellenzékek kellenek, hogy úgy érezhesd, tiéd a szabad választás joga. Abból választhatsz, amit eléd raknak, ha pedig nem tetszik, akkor ledarálnak, vagy megalkuvásra kényszerítenek.
2011. jún. 19. 15:57
10/11 ekeke válasza:
Mióta a rabszolgatartást Amerikában, itt meg a nemességet felszámolták, hangoztatják, hogy demokrácia van. De nem: az urak helyét átvették a bankok. Próbálj csak meg a bankok ellen lázadni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!