Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért nem lehet újra IKARUS-gy...

Miért nem lehet újra IKARUS-gyárunk?

Figyelt kérdés
Híresen jók voltak a buszaink!! Nem kellene pályáztatni külföldi munkára, ami vagy sikerül, vagy nem. Nem kellene bérbe adni az utasszállítást sem. Nagy gyár..sok-sok munkahely. Vagy talán nem engedi az EU? OV azt mondta, hogy nem enged beleszólni az ország belügyeibe...akkor miért nem aknázza ki a magyar mérnökök szürkeállományát????
2011. máj. 29. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Van jó pár magyar buszgyár: Kravtex, MJT, Webasto, és tavaly óta van újra Ikarus is.

[link]

2011. máj. 29. 17:59
 2/11 anonim ***** válasza:
29%
Nem dühöngeni kéne, kedves proli kérdező, hanem utána nézni a dolgoknak.
2011. máj. 29. 18:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Így van, sok magyar buszgyár van. És valószínűleg köztük jó sokan meg fogják nyerni a tendereket, nem véletlenül próbáztak hetekig a különböző magyar buszok Budapesten. És nem véletlen hangsúlyozták többször is, hogy külön Budapestre tervezték a buszt, valamint hogy képesek lennének 1000 buszt legyártani.
2011. máj. 29. 18:28
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Az a cikk 2010.02.11.-én íródott. Így kezdődik:

"Egy mai hír szerint újra Ikarus buszok készülnek Mátyásföldön, az Ikarus egykori telephelyén. Az eddig ARC néven ismert buszok fognak Ikarus néven kikerülni a gyárból."

Én itt lakom az Ikarusz telephely mellett, 2 utcányira. A telephelyet most kb. 30-35 különböző kisvállalkozás bérli, van itt mindenféle cég...

Autóbusz gyár viszont nincs. Tanúsíthatom, hogy az elmúlt 1 év 3 hónap alatt bizony egyetlen busz sem gördült ki innen, és a magáncégek is jól érzik magukat.

"Nem dühöngeni kéne, kedves proli kérdező, hanem utána nézni a dolgoknak."

Én is ugyanazt ajánlom neked. Utána kellene nézni a dolgoknak, mielőtt leugatsz valakit. Hátha neki van igaza?

Az Ikarus buszok tényleg jók voltak,és mint a többi gyár példája mutatja, LEHETETT VOLNA gyártani, hiszen most is el lehet adni a magyar buszokat. De úgy látszik, valakiknek mások voltak az érdekei...

Pedro

2011. máj. 29. 18:28
 5/11 A kérdező kommentje:

Utolsónak köszönöm az EMBERI hangot!!!

Elismerem, valóban nem néztem utána, csak idegesített, hogy lestrapált, többször kigyulladt buszokkal próbálja megoldani a személyszállítást a BKV.

2011. máj. 29. 19:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg beleszólna az EU.

Ha bele szól akkor nem kapunk nyersanyagot.

Szerezzünk keletről?

Ne is reménykedjünk benne.

Már nincs KGST,ami szinte feltétel nélkül SEGÍT(sajnos).

2011. máj. 29. 19:46
 7/11 anonim ***** válasza:
felteszem azért nem is lenne olyan könnyű betörni a külföldi piacra a semmiből (régen le volt osztva, hogy a KGST-ben mi gyártjuk a buszokat, tehát konkurencia nélkül volt egy óriási felvevőpiacunk. Ma már ez nincsen). Itthon meg gondolom nincs akkora stabil és folyamatos kereslet, amire lényegesen nagyobb gyártási kapacitásokat lehetne tervezni.
2011. máj. 29. 21:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Most tulajdonképpen a közeljövőben vásárolandó használt holland buszokról van szó? Azok csak tűzoltásként jönnek ide, a valódi kiszervezés ha jól értesültem, akkor ősszel indul. Épp ideje már, nekem meggyőződésem, hogy a tömegközlekedést teljes egészében profitérdekelt magáncégeknek kell adni, mert az állami cégeknek semmi érdekük korszerű és kényelmes szolgáltatást nyújtani.
2011. máj. 29. 21:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert eladtuk az Ikarus márkanevet, és most ezt az ARC nevű fost gyártják ezen a néven.
2011. máj. 29. 21:39
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Amilyen gagyi az összes magyar busz; egynek se kéne lennie...
2011. máj. 30. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!