A 2000 után alakult kisebb pártok pl. LMP, Jobbik, Civil Mozgalom stb. miért nem tömörülnek össze egy közös politikai fronttá?
Szerintem a magyar politika fő problémája az, hogy olyan "öreg róka" pártok állnak domináns helyzetben, mint a FIDESZ és az MSZP, akik XX. századi módon gondolkodnak egy XXI. századi világban. Vérfrissítés kell ide, de sajnos az emberek nemigazán mernek kispártokra szavazni és a sok kispárt között elvész, eloszlik a sok szavazat.
Szerintem a kispártok legtöbb szavazatot kapó tagjainak (pl. LMP, Jobbik, CM) össze kéne álliuk politikai fronttá, mert mégha az érdekeik hosszútávon nem is egyeznek, de rövidtávú érdekeik, hogy MÁS LEGYEN A POLITIKA, egyeznek.
"Az LMP baloldali liberális és elítél mindennemű nacionalizmust, a Jobbik pedig szélsőjobboldali nacionalista és elítéli a "kozmopolita" liberalizmust. Ennél tökéletesebb ellentétei nem is lehetnének egymásnak."
a szélsőjobb és a nacionalizmus nem ugyanaz...!!!! a szélsőséges irányzathoz a nácizmus,fasizmus és a sovinizmus illene... nem a nacionalizmus.... a jobbik akkor lenne szélsőjobbos ha programjába tartozna a cigányok és zsidók kiírtása!!!!
"a szélsőséges irányzathoz a nácizmus,fasizmus és a sovinizmus illene... nem a nacionalizmus."
Ezt a mondatot úgy, ahogy van, nem értem.
A nacionalizmus általában a sovinizmuson belül jelenik meg. Hiszen a sovinizmus a te közösségeden kívüliekkel szemben való ellenségesség. Ha pedig a közösséget a nemzetben jelölöd meg, vagy a hazában, akkor az a nacionalizmus.
A nácizmust pedig ha nem tartod nacionalistának azok után, hogy olyan elemeket tartalmaz, mint pl. a fajelmélet a germán felsőbbrendűséggel, akkor nálad nagyon nagy problémák vannak.
"a jobbik akkor lenne szélsőjobbos ha programjába tartozna a cigányok és zsidók kiírtása!!!!"
Hát, kevés hiányzik, hogy beletartozzon.
Mellesleg az, hogy valaki szélsőjobboldali, még nem jelenti azt, hogy rasszista is. Pl. az általad is említett fasizmusban szó sincs a fajelméletről.
Én csak javasolnám, hogy nézz meg 1-2 parlamenti ülést és rá jössz miért nem tömörülnek.
Az LMP egy hazugság, szemfényvesztés. A jobbik meg legalább képvisel valamit, Szélsőséges, ám de legalább szolgálja az embereket, nem pedig kihasználja. Az LMP pedig nemes egyszerűséggel nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!