Hogyan kell értelmezni a tervezett 5,5 napos munkahetet? CSAK kéthetenkénti szabad szombat, mint 1984 előtt? (Akkor szombati munka hajnaltól Mikulásig) vagy: Hatnapos munkahét, félnapos szombattal, mint az általános szabad szombat bevezetése előtt?
"2011-05-19 - 16:34-nek
Tudod, hogy ekkora sületlenséget ebben az évszázadban még nem mondtak? Ki beszél itt kommunista szombatról? "
Melyik fele a sületlenség? Az, hogy te éppen a kommunista szombatról kérdeztél (szombati INGYENMUNKA!), vagy az, hogy sokan sírják vissza a Kádár-rendszert?
"Utolsó, mennyit éltél abban a rendszerben, hogy ennyire leírod?"
Kicsit többet, mint amennyi jólesne. De nem vagyok olyan vén, gyöpösagyú f@sz, mint itt egyesek. (Aki magára vette, annak megköszönöm a leszavazást!)
Nos, én megéltem ott néhány esztendőt.
A "kommunista szombatoknak", legalábbis a 70-es, 80-as években, meg volt a maga hangulata.
A munkának nem volt sok értelme,(hiszen a rabszolga munkája szükségképpen hanyag)de jó bulik voltak, összefésülték az embereket. Némi bográcsos, sör, fröccs, a főnök is oldottabb hangulatban volt. Évente egy-két alkalommal ki lehetett bírni.
Hétfőn biztosan mehettél vissza a munkahelyedre. Igaz, hogy ma nincs kényszerszombat, de lehet, hogy hétfői munka sem.
Hát kb. ennyi a különbség.
Mielőtt valami túlképzett kioktatna, pontosan tudom, hogy ára volt a viszonylagos létbiztonságnak, de akkor, ott, az egyénnek élhetőbb rendszer volt mint napjaink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!