Mi miért nem tévedhetünk milliós fizetésekért?
Ha a munkám során tévedek lefenyíthetnek, eltanácsolhatnak, de akár ülhetek is egy rossz intézkedésem miatt, a pártok 4 év kormányzása után nyugodt szívvel mondhatják hogy tévedtünk, "elkú***k". Igazságos ez?
Én havi 100-ért nem hibázhatok, ők havi millákért úgy tévedhetnek hogy nincs utólagos felelősség rajtuk.
Hallottatok már olyan kormányfőről aki azért ült mert 4 éves ciklusa során az ország nem volt megelégedve a munkájával? Igazságos ez?
azért nem tévedhetsz , mert kevés a fizetésed.
és nagy fizetéssel sem tévedhetsz kicsit , hanem csakis hatalmasat.
Azt szokták mondani, azoknak jár a nagy fizetés, akiknek a munkája nagyon kockázatos (leválthatják következő ciklusban) és nagyon felelősségteljes (a tágabb rokonságot is nagyon jó életszínvonalon kell eltartani).
Ez persze azzal is jár, amit mindkét fél tudott már a legelején, hogyha mégsem nyernének a munkájával, sőt, mert ugye eleve rizikós vállalkozás, akkor azt max. tudomásul veszik és kész.
"Errare humanum est"
Megpróbálom röviden és nem sértően megfogalmazni, de remélem nem 12 éveseknek magyarázom.
Már a 90-es években tudni lehetett biza, hogy képviselőket 4 éves ciklusra választunk, szóval úgy kell őket megnézni, hogy azokban ne csalódjunk egyhamar, mert nem mondhassuk nekik teszem azt 5 hét múlva vagy 2 év múlva, hogy te nem vagyol jó képviselő adjad vissza a mandátumodat (szabad mandátum, nem pedig kötött).
Akkortájtól mint előbb írtam valószínű volt, hogy a képviselők fogják megválasztani a miniszterelnököt, köztársasági elnököt, Alkotmánybíróság tagjait stb.
(Csak érdekességként írom, hogy ezen hivatalok választása úgy van kialakítva, hogy visszavezethető a népre (demokrácia) pl: minisztert kinevezi a miniszterelnök, akit a képviselők választanak (közt. elnök jelöli), akiket a nép; bírót a köztársasági elnök nevez ki, akit az Országgyűlés választ, akiket a nép; polgármestert közvetlenül a nép választ. Belgiumban egyébként a királynak van legitimitása utóbbi hivatal kinevezésére, pedig őt nem választják, ez is érdekes)
Most sejtem, kire gondol kérdező ebből az idézetből, de tudtuk, hogy ő hogyan kormányzik, hát 2004-től viselte a hivatalát, oszt 2006-ban meg mégis úgy szavaztak néhányan, hogy meg vannak vele elégedve. Én biza erről nem tehetek!
Aztán mondták azt is, hogy más kéne az ő helyére, úgy az öszödi beszéd tájékán meg ezeknél a zavargásoktól, dehát mint említettem akkortájt választották meg, nem sokkal előtte a 4 éves ciklus még nem igazán telt le. Fentebb bizonyára írtam, hogy ez nem úgy megy, hogy kitalálják akármennyien, hogy nem tetszik nekik a mostani kormányfő és akkor más lesz, mert akkor 5 percenként más lenne (tudok olyan embereket, akik a mostanival nincsenek megelégedve pl.). Erre csak akkor van lehetőség Magyarországon ha lemond, konstruktív bizalmatlansági indítvány alapján, meghal, elveszti választójogát, összeférhetetlenséget állapítanak meg. Az én régi, még 49-es Alkotmányom még nem írja, hogy akkor ha bizonyos számú ember rájön a választás után, hogy nem ilyen lovat akarnak. Viszont direkt kihagytam egyet a taxatív felsorolásból: az újonnan alakult Országgyűlés megválasztásával.
Tehát eltelik szépen lassan 4 év a választás után, aztán ha az valóban olyan rossznak tűnik még mindig az embereknek szépen felkelnek, elmennek szavazni és nagyon figyeljenek arra, hogy ne arra szavazzanak akivel nincsenek megelégedve, hanem a jóra.
Lehetséges vóna szélesebb bizalomvesztés, de az nagyon függne az aktuális hangulattól szerintem, ezért nem csinálták még bele az alkotmányokba.
Így is Viktor 2/3-od kapott. 89-ben még tudta ki az a Bibó István, mostmár vagy nem tudja vagy keveri valakivel...
Uccsónak köszönöm a terjedelmes kifejtést, érdeklődve olvastam el és nem 12 hanem 30 évesnek írtad.
Szóval akkor lázadás helyett fojtatom a melóm ahogy eddig.
Q7-es szolgálati helyett a saját swiftemmel megyek melózni saját pénzből, legalább én vezetem nem a sofőr. :D
Armani helyett a gyári hibás szolgálati ruhát veszem el.
Ebédem otthoni koszt lesz nem étteremben.
Őt az EU-ba vezénylik ki engem meg a cigánysorra intézkedni. De nem panaszkodhatok, Orbán király velem van!
Mert nem vagyunk politikusok
"Igazságos ez? "
nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!