Szerinted a Jobbiknak lenne esélye nyerni a következő választáson?
Nem olyan rég kezdtem el komolyabban érdeklődni a politika iránt, a néhány jelentősebb párt közül nekem a Jobbik a legszimpatikusabb.
Persze sok dologra még nincs rálátásom ennyi idősen, de ahogy olvasgattam róluk és a többi pártról, illetve felszólalásaikról/tevékenységükről, nekem ők tetszenek leginkább.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többi párt rossz, mert annyira nem értek úgy egyáltalán a politikához hogy ilyet kijelentsek, de a jelenlegi tájékozottságom birtokában én sokkal jobban szimpatizálok velük, mint mondjuk a Fidesszel. De ez csak egyéni vélemény.
A lényeg igazából: szerintetek esélyesek lehetnek a győzelemre 3 év múlva? Örülnétek nekik?
És úgy egyáltalán mi a véleményetek magáról a pártról?
Mely programjaikkal értesz például egyet, és melyekkel nem? És ha nem, akkor miért nem?
Bocs, ha kicsit hosszúra sikerült, csak el akartam kerülni a félreértéseket.
Köszönöm előre! 14/F.
20:38
"Azt mondani, hogy "lázadó-korszak" és "majd kinövöd", meglehetősen lekezelő szöveg"
És a legkínosabb az, hogy emellett még igaz is :)))
03-09 20:48
50 évesen is lehet valaki szellemileg 14 éves.
07:04
"Nem kell szellemileg 14 évesnek lenni ahhoz, hogy mi idősebbek is lázadjunk,kik azzal, hogy lemondanak a szavazás jogáról mert belefáradtak az egészbe"
Aki nem szavaz, az gyakorlatilag a mindenkori többségre szavaz. Ez nem lázadás, hanem a konformizmus legmagasabb foka.
"Az emberek többségének, egyik nagy párt tevékenysége sem tetszik.Ha sikerül valakiknek ezt a belefáradt, valóban zömében 40-60 közti korosztályt megnyerni, az kormányra is kerülhet."
A belefáradtakat, nem szavazókat, kiábrándultakat nem lehet megnyerni, mozgósítani. Hiába vannak sokan, nem potenciális szavazók, nem jönnek számításba egy párt számára. Ez a népszerű szöveg, hogy "ha a nem szavazók szavaznának...", butaság, mert a nem szavazók nem szavaznak, pont.
"Gondoljatok bele, mennyi ember nem megy elszavazni."
30-40%. Zömük vagy analfabéta, vagy elesett, beteg, öreg ember, vagy a politika iránt egyszerűen nem érdeklődő. Néhány %-uk az olyan megkeseredett szavazó, akikről beszélsz. Nekik szoktak alakulni az olyan pártok, mint az MKKP vagy a CM. Ezek aztán beszerzik a szokásos 1-2%-ukat, aztán lehet reménykedni tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!