Szükség van egyáltalán ilyen létező baloldali pártokra a világban?
Te most Magyarországról beszélsz. Igen, itt leszerepeltek a pártok, szinte mind, oldaltól függetlenül (lásd pl MDF, ami elvileg inkább jobboldali volt, MIÉP, Kisgazdapárt szinétn jobbos). Persze ez nem a párt politikájának, sokkal inkább a vezetőinek a felelőssége. Az SZDSZ és MSZP esetében is.
Igen, szükség lenne jobb és baloldali pártOKRA. Nem 1-1 pártra, hanem _mindkét_ oldalon többre, több erős pártra. Ha mondjuk nem két párt egyetértésén (értsd: a kisebb irányítja a nagyot) alapulna a kormányzás, valószinűleg sokkal értelmesebb lenne akármelyik kormányzás is.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:38
Már nem azért, de lehet még nem vetted észre. Mi egy 10 milliós ország vagyunk.. Minek legyen még több párt, politikus? Ha mindenki politikus akkor hol lesznek a rendes dolgozó emberek. Ja és igen. Isten mentse meg a magyar embert, hogy még 1x baloldali és vagy liberális párt irányítsa az országot!
Hogyne lenne szükség. Egyrészt, amit te írsz, az messze nem valós, a fideszes papagájkommandó szövegeit adod vissza. Másrészt most van igazán szükség baloldalra, különösen Magyarországon. Persze nem Gyurcsányra vagy mondjuk Kiss Péterre gondolok. Mert mi is lenne a baloldal lényege? A szegények, az elesettek, az elnyomottak védelme. Tényleg nincs erre szükség mostanában? Biztos jó volt az a jobboldali politika a FIDESZ-től, ami most történt, hogy 500 milliárd Ft ajándékot kaptak az adózásban a gazdagok, akiknek csak ettől havi több tíz vagy inkább százezerrel több lett a jövedelme, miközben a szegényeké és az átlagos embereké csökkent? Szabad ezt csinálni ma Magyarországon ilyen nyomor mellett?
Na és hát a baloldal bűnei. Igen, voltak. Meg a katolikus egyháznak is voltak, sőt bizony még a jobboldalnak is voltak (fasizmus, holokauszt). Ezek mennyivel voltak szebbek, jobbak, mint a baloldal bűnei? Milyen erkölcsi alapja van itt az örökös kommunistázásnak 20 vagy 200 évvel a kommunizmus bukása után? Talán el kéne már kezdeni kormányozni itt és most, mondjuk Orbánéknak, csak hát ez láthatóan nem megy. A saját bebetonozásukon kívül semmiféle programjuk, elképzelésük nincs, ugyanúgy sodródunk mint az elmúlt 20 évben, csak már nincs hova.
"Már nem azért, de lehet még nem vetted észre. Mi egy 10 milliós ország vagyunk.. Minek legyen még több párt, politikus? Ha mindenki politikus akkor hol lesznek a rendes dolgozó emberek. Ja és igen. Isten mentse meg a magyar embert, hogy még 1x baloldali és vagy liberális párt irányítsa az országot!"
Írtam olyat, hogy több politikus legyen? Nem ezt írtam. Több kisebb párt nem jelent több politikust. A 200 fős parlamant bőven elég lenne, aztán az, hogy a pártok a saját embereiket azon felül miből fizetik (a támogatáson, vagyis a te adódon kívül, és persze legálisan), az már a saját ügyük lenne, hogy 1000 vagy 10000 taggal dolgoznak.
Én sem vagyok oda sem a bal, sem a liberális kormányzásért, de nem is írtam, hogy azt szeretném. Azt írtam, hogy több kisebb pártra lenne szükség, egy erős (és értelmes) baloldallal. Nem a jelenlegi baloldallal (bár a jelenlegi jobb sem maga a tökély).
Egyetértek azzal, hogy a jobboldali pártok is nagy károkat okoztak az országnak, főleg az MDF, bár ők kényszerhelyzetben voltak a Nyugat és a kommunisták szorításában. (Míg a baloldaliak alapból nem álltak volna ellen a kiárusításnak.)
A kommunizmus és nácizmus közt a bűnök nagyságrendjén kívül az a különbség, hogy az egyik büntetlen maradt, ami az aljasságukat azért mutatja.
A szegények ügyében is arról van szó, hogy a baloldal csak segélyezi őket, de nem felemeli, míg a jobboldal az egész nép felemelésével őket is felemeli.
Ja, lásd a Fideszt az egykulcsos adójával... -.-
Tudod mire nincs szükség? a bal-jobb felosztásra, mert túlságosan lekorlátozza az emberek politikához való viszonyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!