Ha egy párt hatalomra jut, akkor miért fejti el a választási ígéreteit?
Mert jogilag megtehetik. Nézz csak utána, a MKKP-nál volt ilyen cikk, hogy egy adott párt bármit megígérhet, függetlenül attól, hogy betartható-e, vagy nem.
Ez is jelenlegi rendszer része.
Én ketté bontanám ezt kérdést.
A választási ígéretek azért vannak, hogy megnyerjék a választásokat. De miután hatalomra jutnak már a realitások is fontossá válnak.
Vissza kérdezek: Te szavaznál egy olyan pártra aki azt mondaná: nekem úgy kell a hatalom és a pénz, szavazz rám hogy ezt megkaphassam?
Nyugdíj kérdés. A nyugdíjak vásárló értéke nem is romlott hatalmasat a 8 hónak alatt.
Miért vannak pénztárak nem?
A reálérték megmaradt.
Miről beszélünk?
"A választási ígéretek azért vannak, hogy megnyerjék a választásokat. De miután hatalomra jutnak már a realitások is fontossá válnak."
Hát én valahogy jobban bíznék egy olyan pártban, amelyiknek a választások előtt is fontosak a realitások.
A baj inkább az, hogy abszolút semmi következménye nincs annak, hogy így átejtik az embereket.
21:36
Köszi a linkeket, igen, ez is ilyen. A kérdés NEM a Fidesz ellen akart irányulni, hanem MINDEGYIK párt ellen, amelyik ezt csinálja. És mint látható, legalábbis a két legnagyobb egyértelműen ezt csinálja.
Lehet, hogy naiv a kérdés, de nem lehetne valahogy rászorítani a kormányzó pártokat, hogy AZT VALÓSÍTSÁK MEG amit a választások előtt ígértek?
Nem lehet, mert mint írtam, jogilag megtehetik ezt.
Szerinted miért vannak egyeseknek elegük a pártokból?
Mit nem lehet ezen érteni.
A válasz benne van a kérdésben: "VÁLASZTÁSI ÍGÉRET"
Ez választások után, mint fogalom megszűnik létezni. És ami nincs azt nem lehet elfelejteni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!