Mi az őszinte véleményetek Adolf Hitlerről?
"Szörnyű,kártékony.Kár volt megszületni neki."
Ha szerinted Hitler kártékony, mint mondanál Orbánra?
Hitler egyszerűen egy gátlástalan bűnöző volt, aki mindössze a zavarosban halászott és főként az ellenfeleinek és a nyugati hatalmak ostoba, korlátolt politikusainak a hibáiból élt. Szónoknak valóban tehetséges volt, de hadvezérként már csapnivalónak bizonyult. A politikája főképp rögtönzésekre épült, nem létezett semmiféle "zseniális stratégiája" a "világuralom" megszerzésére.
Idővel kezdte magát tévedhetetlennek hinni, ez is okozta aztán a bukását. A háború Hitler és a náci rezsim legocsmányabb arcát hozta a felszínre, amely háború végül Németországot és a közép-európai németséget is rettenetes pusztulásba juttatta. Nincs Hitlerben semmi olyan, amiért csodálni kellene.
ma 20:21
Így van. És az oktatási rendszer óriási hibája, hogy nem tanítják meg részletesen, hogyan került Hitler hatalomra. Mert ha ezt normálisan megtaníták, akkor nem fertőzné meg annyi fiatalt a Hitler-mítosz.
22:03
ezzel nem értek egyet, én történelem órákon ott voltam, és néhány könyvet is elolvastam ezzel a témával kapcsolatban, és mégis úgy gondolom, hogy volt némi sütnivalója.... értem hogy voltak eléggé simlis dolgai mint pl. a sörpuccs de szerintem az azért jelent valamit hogy hogy kb. 6 év alatt úgy gatyába rázta Németországot, hogy pl. a Szovjetuniót is legyőzhette volna, ha Nagy-Britanniát és az USA-t nem számítjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!