Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Sok magyarnak olyan a demokrác...

Sok magyarnak olyan a demokrácia, mint majomnak a bicikli?

Figyelt kérdés

Bevallom, a kérdés kiírására olyan hozzászólások késztettek, amelyeket többek között itt a gyk.hu-n is szép számmal lehet olvasni. Csupán néhány példa:

"Ideje már elhallgattatni ezeket az újságírókat, már úgyis nagy volt a szájuk".

"Szüntessék csak meg a ...rádiót, tele van zsidóval."

"Lesz..om a médiatörvényt. Ha megvan a jó fizetésem, és az állásom, felőlem olyan alkotmányt írnak, amilyet csak akarnak."

"Ha attól jobban fogok élni, és boldogulni, szívesebben élek diktatúrában."

Ebből az derül ki, hogy sokaknak gyakorlatilag teljesen irreleváns a demokrácia, az emberi jogok, a különbségek tisztelete. Ha dobja nekik a banánt a gazdájuk, örömmel hajtják bele a fejüket a nyakörvbe. Pedig ha megkérdezed az embereket, vajon hol és milyen környezetben szeretnének jobban élni: Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában, vagy inkább Kínában, Fehéroroszországban, Iránban, Észak-Koreában, a túlnyomó többség a demokratikus világ színvonalát választaná.

Készek vagyunk megkapni a jót, de dolgozni érte már nem annyira???

2010. dec. 25. 14:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
35%
A kommunizmus jó, a demokrácia szar.
2010. dec. 25. 17:09
 12/22 anonim ***** válasza:
55%

"Amit most Orbán csinál,az rosszabb a Kádár-rendszeri diktatúránál"

Nem, inkább arra hasonlít, mint a Rákosi érára!

Amúgy az ide beérkezett válaszokból is látszik, hogy Magyarországnak tökmindegy a rendszer, úgyis csak hőzöngeni fog, mivel vert helyzetben vagyunk sajnos!

2010. dec. 25. 19:03
 13/22 anonim ***** válasza:
77%

Az a cikk durva volt, de sajnos igaz. És a kép a birkákról milyen találó:-)

Szerintem nem tudunk mit kezdeni a demokráciával, és az új lehetőségekkel, mert nem vagyunk képesek nyitottak lenni a dolgokra.

Elkeserít, hogy mi van most az országban, egyre inkább egypártrendszer leszünk, és senki nem szól semmit, csak várnak, hogy mi lesz. A rokonaim mesélték milyen volt a rendszerváltás előtt, és senki nem áradozott róla annyira, talán mert lehet volt munka, jobb fizetés, lakás, család, de ennyi, az amiért ember az ember az nem volt megadva, az pedig a szabadság mind a szólás szabadság, mind az, hogy elmehess valahová, mind az alkotási a művészeti szabadság,egyszerűen szörnyű lehetett, hogy nem tehetted meg az amit igazán szerettél volna, (mert még elvitt egy nagy fekete kocsi). El se merem hinni, hogy valaki visszavágyik ebbe az időbe, egy ember tanuljon, legyen hivatása, vigyen véghez nagy tetteket, mert bármit megtehet csak akarni kell, ez különböztet meg bennünket az állatvilágtól, az elvont gondolkodás.

Lassan már el kell kezdenem transzparenseket írni, a szólásszabadság miatt, mert nem fogom szó nélkül hagyni az biztos ha ezt is elveszik (bár a médiatörvénnyel jól haladnak e felé).

2010. dec. 26. 00:35
 14/22 anonim ***** válasza:
azért ez az egypártrendszer leszünk, egy kicsit túlzás! amíg leválthatóak, addig ez egy ostoba kijelentés
2010. dec. 26. 02:22
 15/22 anonim ***** válasza:
02.22: Miért gondolod, hogy leválthatók? Nézz már egy kicsit körül! Mi történt itt az elmúlt 6 hónapban? És miért kell annyira marhára most egy új alkotmány? És kinek kell? Neked vagy nekem?
2010. dec. 26. 09:21
 16/22 anonim ***** válasza:
Jó akkor kedves 71-es vágd fel az ereid és szórj hamut a fejedre! -.- Jobbat nem tudok b+!
2010. dec. 26. 12:12
 17/22 anonim ***** válasza:

12.12: Miért vagy ilyen ideges? Én csak azt szerettem volna, hogy gondolkozzunk együtt. Ezért tettem fel ezt a pár kérdést.

Minden esetre én fel se akasztom magam (ahogy Kövér barátunk tanácsolta), se az ereimet nem vágom fel. Éltem én a Kádár-rendszerben is, és akkor se voltam szomorú. Most se leszek. Ennél még sokkal rosszabb korszakokban is meg lehetett élni valahogy. Minden esetre azt tudomásul vettem, hogy az én életem hátralevő részében itt már normális világ nem lesz. Remélem, hogy tévedek...

2010. dec. 26. 12:47
 18/22 anonim ***** válasza:

"Én csak azt szerettem volna, hogy gondolkozzunk együtt"

Nem úgy nézett ki! Inkább csak fiddernek állítottál be a saját kérdésemben, csupán, mert nem szajkózom együtt veletek a világvégét! -.-

2010. dec. 26. 13:26
 19/22 anonim ***** válasza:
Ja ez így félreérthető: erre gondoltam: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__140..
2010. dec. 26. 13:26
 20/22 anonim ***** válasza:
Sverdans! Bocsánat, ha rosszul estek a kifogásolt megnyilvánulásaim. Tényleg nem ez volt a cél. Én csak azért fogalmazok ilyen sarkosan néha, mert tényleg gondolkodásra akarok késztetni, és érdekel a reakció.
2010. dec. 26. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!