Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Láthatóan semmi hatása nincs...

Láthatóan semmi hatása nincs a fidesz gyerekszám növelési politikájának, csúfosan történelmi mértékben is megbukott a miniszterelnök, mit tennétek mégis helyében?

Figyelt kérdés

#Gileád
ma 07:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%

Mivel semmiféle szám nem jön be a kormánynak, már úgy évek óta és, az, ami régen bejött sem nevezhető, túl sikeresnek, hiszen a mai állapotokat eredményezte és megfontolás nélkül lemondanék és vállalnám a felelőséget a hibás döntésekért.

Persze, nem vagyok retard, tudom, hogy a saját hatalma fontosabb, mint az ország.

ma 07:52
 2/13 anonim ***** válasza:
12%
Nagyot ugrott a termékenységi mutató 2010 után.
ma 08:17
 3/13 A kérdező kommentje:

8:17

Konkrétan mennyivel nőtt a születések száma a Gyurcsány éra óta 2024-re?

ma 08:20
 4/13 anonim ***** válasza:
83%
2, ezt komolyan van, aki elhiszi? Hány jelentést másoljak be, ami igazolja, hogy olyan szinten csökkent a születésszám, akkora az elvándorlás és annyian halnak meg, hogy már ma demográf katasztrófa van az országgban?
ma 08:21
 5/13 anonim ***** válasza:
30%

hiába pontozzátok le, teljesen igaza van.

a születésszám egy teljesen használhatatlan adat.

ami számít, az a teljes termékenységi arányszám, ami jelentősen nőt a Fidesz alatt. konkrétan az EU-s átlag fölé jött be.

persze ez még mindig kihaló ág, de Izraelt leszámítva minden fejlett ország kihalóágon van, úgyhogy hajrá, lehet okoskodni...

ma 08:30
 6/13 anonim ***** válasza:
16%

"Hány jelentést másoljak be, ami igazolja, hogy olyan szinten csökkent a születésszám, akkora az elvándorlás és annyian halnak meg, hogy már ma demográf katasztrófa van az országgban?"

legalább egyet...

ma 08:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

6, mivel láthatóan, csak én tudom használni a google-t és másnak nem megy, szivesen:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

ma 08:37
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

megkérdezted, válaszoltam, nem kell hisztizni...

egyébként, attól, hogy sikerült rákeresned a katasztrofális és népesség kulcsszavakra még nem lesz igazad.

két okból sem.

1. a termékenységi arányszám azt mutatja meg, hogy egy nő EGÉSZ ÉLETE SORÁN hány gyereket szül. gondolom nem kell elmagyarázni, hogy mért problémás megmondani most éppen mennyi ez az érték és miért sokkal egyértelműbb, hogy mondjuk 20 évvel ezelőtt mennyi volt ez az érték.

értem, hogy valami alapján "kiszámolják" (megsaccolják), de ez alapján vészharangot kongatni és elfelejteni, hogy egyébként Fidesz alatt KONKRÉTAN javult ez az adat, az finoman fogalmazva is kérdéses.

(kevésbé finoman fogalmazva neked és elvbarátaidnak attól van merevedésetek, hogy ilyen cikkeket olvastok, ezért ilyeneket írnak nektek)

2. Európában mindenki a népességmegtartó 2,1 (mások szerint 2,3) érték alatt van. a fennen dicsért, állandó példának állított (hogy ott mennyire nagyon csodás anyának lenni, gyereket vállalni stb.) svédek, finnek, norvégok is, úgyhogy jó lenne a Fidesz teljesítményét kontextusban vizsgálni, mert ha arra hivatkozol, hogy külföldön ebből a szempontból jobb, akkor vagy konkrétan nem az (pl. Ausztria, Németország kb. ugyanez a lelkesedés), vagy jobb ugyan de annyira azért nem (pl. Skandinávia), mert ők ugyanúgy ki fognak halni, mint mi, csak kicsit később...

igen, az Orbán kormány teljesítménye ebből a szempontból nem túl, jó, de a zsidókat leszámítva senkié sem az, akkor meg mire fel a felháborodás?

ma 09:24
 9/13 anonim ***** válasza:
A gyapjasoknak tök mindegy, ők azt is elhiszik, hogy a vereség az győzelemmel ér fel.
ma 09:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
8! Tudod arra fel a felháborodás, hogy elvileg az volt cél, hogy a 2020-as évekre elerjük a 2.1-es termékenységi arányszámot, ez volt a, hogy úgy mondjam legitimaciója ennek az irtózatosan sok pénznek, amit kiadtak! Ez finoman fogalmazva nem jött össze...🙂
ma 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!