Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Orbán Viktor most akkor...

Orbán Viktor most akkor református, metodista vagy katolikus?

Figyelt kérdés

Csak mert számtalanszor láttam róla képeket, amint kálvinista istentiszteleten van, ugyanakkor egy azóta megtagadott metodista lelkész (Iványi Gábor) keresztelte meg a gyermekét, de sokszor a katolikus ünnepi miséken is ott páváskodik.

Akkor most mi van?

Én katolikus vagyok, de anno voltam református, ortodox, kopt ortodox, anglikán és evangélikus istentiszteleten/misén/templomban is, mert nem volt katolikus. Nem jelentett számomra problémát, hisz ugyanúgy keresztény felekezetek, hitben kevés dologban térnek el, inkább a külsőségek, a hagyományok és a Bibliában nem leírt dolgok értelmezése más. Nem az van, mint mondjuk a Jehova Tanúinál vagy az LDS, ahol még a Biblia is más, kvázi Jézus-centrikus muszlim vagy zsidó irányzatok közelebb vannak a hitemhez, mint ezen felekezeti tanok. Emlékszem, hogy anno, általános iskolában, amikor nem volt katolikus hittantanár, akkor össze voltunk vonva a reformátusokkal. Ma már szerencsére ökumenizmus van, szóval nem ellenségeskedünk Krisztus templomán belül. Legalábbis azok, akik az igaz hit szerint tesznek, azok nem gyűlölködnek. De gyanítom nála nem erről van szó, különösen amikor a cseppet sem keresztényi/keresztyéni magatartását nézem.

tegnap 02:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Református.
tegnap 02:25
 2/7 A kérdező kommentje:

#1.

Akkor mi volt az a futókaland Iványiékkal, meg a metodizmussal és mi ez a sok katolikuskodás?

tegnap 02:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Több vasat tart
tegnap 10:34
 4/7 anonim válasza:
Katolikusok felé nyilván mutatni kell valamit, mert ők vannak legtöbben. Azt, hogy miért állt közel korábban Iványiékhoz, azt nem tudom, de az nincs is annyira távol azért a reformátustól. Egyébként szerintem bármi lenne, ha az érdekei úgy kívánják, régen nem volt ennyire nagy vallásos. De a fideszben alapvetően elég domináns a református felekezet a felső szinten.
tegnap 12:47
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
A kommunista ifjusag szovetseg tagja volt. Tehat lehet,hogy vallastalan.
tegnap 12:50
 6/7 A kérdező kommentje:

#5.

Nem mentegetni akarom, de azért a komcsik között bőven voltak hívők, akik leplezték a dolgot. Néha a párttitkárok sunyiban kereszteltették a gyerekeiket más falvakban.

tegnap 13:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Ő egy ritka vallást űz űgy hívják a hazaárulás egyháza tanait vallja meg van benne némi reformációs napraforgás is.
ma 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!