Ha egy kormányzópárt semmibe veszi a választás eredményét, és nem adja át az illetékes nyerő pártnak a kormányzást, ezt hogyan lehet kezelni? eltávolítható e a volt kormányzópárt a hatalomból?
Gondolom akkor tüntetések lennének, meg a hatalmuk megtartásához az kéne, hogy a katonaság, rendőrség az ő oldalukon álljon, ami szintén nem túl valószínű. mert ott is csak egyszerű állampolgárok dolgoznak.
Tartozás fejébe max állami vagyont lehetne átadni, de erre is csak akkor kerülne sor ha amúgy nem tudna másképp fizetni az ország. A hitelező ország akkor segítene katonailag ha mondjuk az új kormány deklarálja, hogy ő nem lesz hajlandó xy ország felé fizetni a felvett hitelek után.
(ugyanakkor ha Magyarországról beszélünk szerintem nézz utána, hogy pontosan mennyivel is lógunk Kínának, meg mennyivel a Nyugatnak és utána aggódj azon, hogy ki fog beavatkozni a mi választásunkba, mert neki az megéri)
Például nem Magyarországra gondoltam amikor ezt a kérdést feltettem.
De, ha már Magyarország. Szerintem nincsen jogállamiság sem demokrácia.A kormányfőnk állandóan harcol háborúzik az Eu ban. Tény hogy ahonnét hiteleket felvett ez a kormány azt titkosították 40-50 évre. Szerintem Magyarországon a miniszterelnök dönt mindenben, rendeleti kormányzás van érvényben. A rendőrség, ügyészség,bíróság mind mind a kormánytól függ gyakorlatilag.
Magyarországon már az is felvetődött, hogy ha elveszítené a kormány a kormányzást, azt átadná e a győztes pártnak kormányalakításra? Mert szerintem nem adná át. Lenne a kormány által kirobbantott forradalom inkább. Nos ezeknek mennyi az esélye ilyen helyzetben amiben került Magyarország a kormányváltást követően?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!