Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Milyen politikai nézet/oldal ez?

Milyen politikai nézet/oldal ez?

Figyelt kérdés

Nem tudom létezik-e ilyen mozgalom/bárki gondolkodott-e hasonlóan a történelemben, de hova helyeznétek engem akkor, ha röviden nem szeretnék illegális migránsokat (max. ázsiaiakat, de ott is ilyen Kína, Japán, Korea), szeretnék egy egyesült Európát, amibe Oroszország is beletartozik, elfogadom, támogatom és része is vagyok az LMBTQ+ közösségnek, viszont ezek mellett nagyon fontosnak tartom a hagyományokat, azt hogy (nem faji alapon) ki hova született, és hiszek a keresztény Istenben, de a Buddhizmust és Hinduizmust is érdekesnek és hasznosnak találom. Szóval így szeretem ezt a nagyon woke szabadságot is, a kapitalizmust, hogy mindenki szinte azt csinál amit szeretne, de emellett fontosnak gondolom a rendet, biztonságot és a hagyományokat. Emellett még szerintem, akiknek ezeknél is több minden megengedett lenne és irányítanák az országot ebben az esetben, az a régi nemesség lenne, ami visszatérne, nem lenne külön király, hanem vér alapján és közösen. Viszont ide ebbe a körbe be lehetne jutni azoknak akik valami hatalmas áttörést vagy bármi olyat elérnek, ami nagyon nem mindennapi.

Annyira mindkét oldalnak gondolom ezt, mert mindenhonnan van valami amit jónak gondolok, de van ennek valami neve, esetleg emberek akik ezt képviselték? Előre is köszönöm a válaszokat.

dec. 2. 04:03
 1/8 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%

- autoriter-liberális tengelyen zavaros, mert egyszerre akarsz nagy woke szabadságot és egy szűk csoport kezébe adni a hatalmat

- bal-jobb tengelyen jobboldali

- konzervatív-progresszív tengelyen konzervatív (reakciós)

- mérsékelt-szélsőséges tengelyen szélsőséges

dec. 2. 05:12
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Leginkább naivizmus.
dec. 2. 05:18
 3/8 anonim ***** válasza:
36%

Átoperálás és az összesfiaim elvitele a hábiba párti vagyok!

Külön szeretném kiemelni az összes fiaimat, az összeset!

dec. 2. 06:48
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

Hát ez igazából inkább abból derülne ki, hogy hogyan kezeled az egymásnak ellentmondó pontokat, amikor érintkeznek. Pl. hagyománykövetés vs szabadságjogok.

Rendeznél-e állami - hagyományoknak megfelelő - eseményeket vagy sem. Mert akkor ott látjuk, hogy egyértelműen promotálnád a hagyományokat a szabadsággal szemben.

Vagy ugyanúyg a ki hova született vs szabadság. Biztonság vs szabadság stb-stb.

dec. 2. 07:38
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Ha az orosz-ukran háborúra gondolsz Oroszországot nem mint ellenség szeretném mint Európa részét, hanem mint barát/testvérünket. Nem háborúval.

Biztos rendeznék, és támogatnám is azt, hogy az "emberek hisznek" (az egyetlen vallás amit ha nagy többségben vannak veszélyesnek gondolok az az Iszlám), viszont emellett nagyon szívesen elmegyek egy Pride-ra is és támogatom azt a közösséget is. Amit betartatni kéne, hogy mindenki fogadja el a másik oldalát, ha vallásos (de gondolok itt minden konzervatív emberre) azért, ha nem vallásos azért, és ha így lenne, talán több progresszívabb embert is érdekelnék a hagyományaink, és talán ezeket elutasító ember is kicsit nyíltabban állna azokhoz, akik mások. Aztán lehet mindez túl szép ahhoz hogy igaz lehessen.

dec. 2. 12:46
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Akkor kicsit konkrétabban. Van két közösséged, melyik hagyományát támogatnád államilag ha azonos időpontra esik? Véges mennyiségű pénzed van, véges mennyiségű hely áll rendelkezésre ezek megszervezésére. Egy ponton neked el kell döntened, hogy merre hajlasz.

Az iszlám amúgy azért érdekes, mert semennyire sem szélsőségesebb, mint a Biblia. Ha annyira szélsőséges lenne az iszlám, akkor már leigázták volna a bolygót, tekintve, hogy 2.2 milliárd ember követi a vallást, vagyis a bolygó negyede.

De még a legszélsőségesebb FBI becslések szerint sem beszélhetünk 1 milliónál több szélsőséges iszlamistáról.

dec. 2. 14:03
 7/8 A kérdező kommentje:

Valószínűleg megpróbálnék valami olyan megoldást keresni, hogy mindkét közösség kapjon belőle, ha olyan napon van, ami régóta egy hagyományos ünnep, akkor valószínűleg azt fogom támogatni, de ha egy "random nap", és a másik oldal már előbb bejelentette, és a hagyományos oldal utána próbál ugyanarra a napra egyértelműen a (pl.) prideot támogatnám. Röviden az időpontottól és a helyzettől függ. Ha meg a pénz kevés rá úgy kell elosztani amit el kell, hogy egyenlően szerintem.

Lehet maga a vallás nem, de úgy gondolom hogy az Európai keresztény ember már meghaladta az Iszlámot, szóval sokkal sajátosabban tudjuk követni azokat, amik a bibliában vannak, és sokkal kevésbé vagyunk erőszakosak azokkal, akik ezeket nem követik (legalábbis ahogy én látom, muszlim országokban lehet más, de az illegálisok biztos).

dec. 2. 16:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Ebből nehéz megmondani. Progresszív is vagy de mégis konzervatív , patrióta, európai föderalista, kapitalista

Inkább jobboldali de sokkal progresszívebb

dec. 3. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!