Támogatnád a nők szavazati és munkavállalási jogának megvonását?
"Remélem nem én vagyok az egyetlen konzervatív érzelmű aki így gondolja."
Ebben semmi konzervativizmus nincs.
"nem értem miért gondolják magukat egyesek konzervatívnak, 100 éve az ilyenek(akik támogatták a nők szavazati jogát) szélsőbalosnak számítottak."
100 éve, a két világháború között a dédanyám már szavazhatott, mivel megvolt a 6 elemije. (Akkor férfiaknak 4 elemihez, nőknek 6 elemihez közötték a szavazati jogot, ami valóban nőkre nézve némiképp hátrányosabb, de nem igaz, hogy nem volt, és azért nem volt ez olyan megugorhatatlan szint.)
Illetve 1920-től már volt női parlamenti képviselő is, Shlachta Margit személyében, aki római katolikus szerzetesnőként azért elég nehezen nevezhető szélsőbalosnak.
Tanulj egy kis történelmet. Már ha a konzervativizmus és a műveltség tényleg fontos neked...
Nem értem, hogy egyesek miért akarnak visszamászni a fára... Miért kellene korlátozni a lakosság felét?
Az érved is vicc kategória, egyik háborút sem a nők robbantották ki, nem ők irtottak ki tömegeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!