Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Fideszesek! Szégyen, hogy a...

Fideszesek! Szégyen, hogy a Fidesz kormány 15. évében még 13. havi nyugdíj kell a legtöbb nyugdíjasnak a megélhetéshez?

Figyelt kérdés
Miért nem emelik igazságosan úgy, ahogy a bérek emelkednek?? Vagy legalább megemelni 1/12-eddel?
nov. 3. 14:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Mert így elmondhassák, hogy adnak 13–at is. 🥴

Vigyázz, mindjárt jön a hithű Fideszes, él leolt, mert úgy kezdted a kérdést, hogy “Fideszesek”

Én is ksptam már ezért, meg egy másik tag is, akitől átvettem ezt. 🤭😀 Bár többet nem teszem, mert szegényt felzaklattam emiatt, én meg nem akarom szivatni.

nov. 3. 14:56
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Igen szégyen, és az mégnagyobb szégyen hogy azorbán 15 év alatt lezüllesztette Magyarországot az UNIO legutolsó helyére.
nov. 3. 14:59
 3/15 anonim ***** válasza:
58%
Ausztriában olyan szegénység van, hogy ott 14. havi nyugdíjat is osztogatnak.
nov. 3. 15:01
 4/15 anonim ***** válasza:
12%

ma 14:59

Miben vagyunk a legutolsók? Kérném azt az eurostat statisztikát.

nov. 3. 15:02
 5/15 anonim ***** válasza:
25%

Dolgozol keményen, 50 millióból építesz egy házat magadnak. Elvárod, hogy miután elkészült a ház az alapterülete mindenféle további költés, munka nélkül nőjjön?

Akkor egy nyugdíjas miért várja el, hogy 10-15 év nyugdíj után többet érjen a nyugdíja, mint amennyit akkor ért amikor nyugdíjba vonult?

80% körül emelték a nyugdíjakat az elmúlt 15 évben.

2010-ben 99 ezer volt az átlagnyugdíj, 2023-ban már 231 ezer. (a növekedés nem csak a nyugdíjemelésből jön)

Közben a nettó átlagkereset 3-szorosára nőtt.

Szóval nagyságrendileg ha annyival nőttek volna a nyugdíjak, mint a fizetések akkor most kb. 3000-4000 milliárddal kéne többet fizetni a nyugdíjasoknak. (most évi 6000 milliárdba kerülnek)

Miből szeretnéd ezt kifizetni?

nov. 3. 15:13
 6/15 anonim ***** válasza:
64%

Sajnos igaz hogy mi vagyunk az EU legszegényebb országa, és ezt orbánnak köszönhetjük. Ezt tudja nekünk nyujtani ez a beteg ember.

[link]

nov. 3. 15:16
 7/15 anonim ***** válasza:
14%

ma 15:16

Kár hogy az AIC nem a szegénységet méri, hanem azt hogy mennyit költenek az emberek(pl. a megtakarítások nincsenek benne), bár szerintem azt se túl pontosan, mert a románok már a spanyolokat is lehagyták benne, sőt a napokban olvastam, hogy régiós szinten már Bukarest Bécset is lehagyta, de valahogy ezt nehezemre esik elhinni.

nov. 3. 15:19
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
mennyit fogyasztanak, nem költenek.
nov. 3. 15:21
 9/15 anonim ***** válasza:
74%

Nekem meg azt esik nehezemre elhinni hogy orbán mindent jólcsinál.

A mindenjó ellenére mégis az utolsók között vagyunk az EU-ban.

nov. 3. 15:25
 10/15 anonim ***** válasza:
26%

ma 15:25

Nem csinál mindent jól de akik eddig voltak azok még ezt a szintet se hozták és valahogy nehezemre esik elhinni, hogy pl. az új messiás akinek a szakmai csapata majd csak 2026 nyarára áll össze az annyival jobban tudná csinálni.

Illetve ha megnézed azt a 12 országot akik velünk vagy utánunk csatlakoztak az EU-hoz vagy épp a szegényebb déli államokat akkor hozzájuk képest semmivel se fejlődünk rosszabbul, csak nálunk mindig ki kell pécézni azt az 1-2 országot akik sokkal jobban állnak és úgy csinálni, mintha nem lenne másik 6-7 aki meg rosszabbul.

nov. 3. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!