Fideszesek! Szégyen, hogy a Fidesz kormány 15. évében még 13. havi nyugdíj kell a legtöbb nyugdíjasnak a megélhetéshez?
Mert így elmondhassák, hogy adnak 13–at is. 🥴
Vigyázz, mindjárt jön a hithű Fideszes, él leolt, mert úgy kezdted a kérdést, hogy “Fideszesek”
Én is ksptam már ezért, meg egy másik tag is, akitől átvettem ezt. 🤭😀 Bár többet nem teszem, mert szegényt felzaklattam emiatt, én meg nem akarom szivatni.
ma 14:59
Miben vagyunk a legutolsók? Kérném azt az eurostat statisztikát.
Dolgozol keményen, 50 millióból építesz egy házat magadnak. Elvárod, hogy miután elkészült a ház az alapterülete mindenféle további költés, munka nélkül nőjjön?
Akkor egy nyugdíjas miért várja el, hogy 10-15 év nyugdíj után többet érjen a nyugdíja, mint amennyit akkor ért amikor nyugdíjba vonult?
80% körül emelték a nyugdíjakat az elmúlt 15 évben.
2010-ben 99 ezer volt az átlagnyugdíj, 2023-ban már 231 ezer. (a növekedés nem csak a nyugdíjemelésből jön)
Közben a nettó átlagkereset 3-szorosára nőtt.
Szóval nagyságrendileg ha annyival nőttek volna a nyugdíjak, mint a fizetések akkor most kb. 3000-4000 milliárddal kéne többet fizetni a nyugdíjasoknak. (most évi 6000 milliárdba kerülnek)
Miből szeretnéd ezt kifizetni?
Sajnos igaz hogy mi vagyunk az EU legszegényebb országa, és ezt orbánnak köszönhetjük. Ezt tudja nekünk nyujtani ez a beteg ember.
ma 15:16
Kár hogy az AIC nem a szegénységet méri, hanem azt hogy mennyit költenek az emberek(pl. a megtakarítások nincsenek benne), bár szerintem azt se túl pontosan, mert a románok már a spanyolokat is lehagyták benne, sőt a napokban olvastam, hogy régiós szinten már Bukarest Bécset is lehagyta, de valahogy ezt nehezemre esik elhinni.
Nekem meg azt esik nehezemre elhinni hogy orbán mindent jólcsinál.
A mindenjó ellenére mégis az utolsók között vagyunk az EU-ban.
ma 15:25
Nem csinál mindent jól de akik eddig voltak azok még ezt a szintet se hozták és valahogy nehezemre esik elhinni, hogy pl. az új messiás akinek a szakmai csapata majd csak 2026 nyarára áll össze az annyival jobban tudná csinálni.
Illetve ha megnézed azt a 12 országot akik velünk vagy utánunk csatlakoztak az EU-hoz vagy épp a szegényebb déli államokat akkor hozzájuk képest semmivel se fejlődünk rosszabbul, csak nálunk mindig ki kell pécézni azt az 1-2 országot akik sokkal jobban állnak és úgy csinálni, mintha nem lenne másik 6-7 aki meg rosszabbul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!