A Fidesz mikor vezeteti be az ígért 1 számjegyű SZJA-t?
Igért?
Bocs de ha ez igért volt, akkor miért gondolod hogy meg teszik?
Szokásos néphülyítés, a bruttóból levont adó kevesebb, mint a fele az SZJA.
Ha levinnék az SZJA-t a mágikus 9%-ra, akkor sok ember nem érteni, hogy miért csak annyival nőtt a fizetése.
Aztán meg háborogn a másik fele, hogy semmivel se keres többet, mert az adójóváírás meg kevesebb lett.
Teljesen jó ez a 15%-os szint. A többi elemet lehetne csökkenteni.
Jaja. Pl. nyugdíjjárulék: köszönöm, inkább adják ide azt a pénzt, majd én befektetem és akkor nem kérek nyugdíjat az államtól, de nem is 70 évesen megyek majd nyugdíjba...
Meg TB járulék: ha van, aki magának fizeti a TB-t, havonta 10 ezret, akkor én miért fizetek 80 ezret havonta, mikor ugyanazt a vacak szolgáltatást kapom? Köszönöm, vonjanak le tőlem is 10-et, a többit adják ide, cserébe az állami TB-től csak a sürgősségi szolgáltatásokat veszem igénybe, minden másra megyek a fizetős helyre, ahol nem 2 hónapra kapok időpontot, hanem 2 nap múlva...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!