Miért fáj az ide íróknak, hogy a többet keresőknek is 16% lesz az adója?
három okból fáj
egyik hogy (ilyen) sok pénzzel már sok pénzkímélő jogi kiskaput lehet találni akármilyen nagy az adó...
másrészt a hagyományos "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás, van aki szerint ha vki nála jobban él az igazságtalan
mivel a munkaerő olcsó részben igazuk is van
harmadszor: a szociális támogatások rendszere közel sem igazságos vagy megfelelő ( hosszú távra is tekintve )
engem nem érdekel ki mennyit kap, senkitől nem sajnálom a lóvét, irigykedni tróger szokás.
az viszont hogy nekem diplomával 90ezerrel szúrják ki a szemem, lassan egy vérengző pszichopatává tesz.
Ez nem ilyen egyszerű.
Én sokkal, nagyon sokkal többet fogok januártól kapni, mégsem tudok neki örülni.
Nem azért, mert a magam ellensége lennék, hanem mert tudom, hogy az emberek többsége az alatt a határ alatt keres, amikor nem fog jól járni, kevesebbet fog az adókedvezmények elvesztése miatt a zsebébe megkapni.
Mindemellett a gazdagok, a jól keresők pedig még jobban járnak. Itt nem én vagyok az, akinek többet kellene keresnie!
Másfelől igencsak aggaszt, hogy az egykulcsos rendszer ilyetén bevezetése mennyi adóbevételtől fosztja meg az államkasszát. És ennek ellensúlyozására hoznak ostobánál ostobább törvényeket, hiszen a kiesett adóbevételt vissza kell pótolni. EZ az ami engem idegesít.
Ezeknek a törvényeknek (válságadó) a levét pedig megint a kisemberek fogják meginni (mert lássuk be, engem nem fog földhöz vágni, ha 30 forinttal többe kerül majd a kenyér).
Ugye, nem jól van ez így?!
Igazságos és jó dolognak tartom az egykulcsos adózást, de véleményem szerint ennek nem most van itt az ideje.
Két nappal ezelőtt pont az volt a kérdés, hogy aki gazdag, az miért van minimálbérre bejelentve, és kapja a támogatást, holott meg a vállalkozásából talicskázza haza a pénzt. Na jó, nem szó szerint ez volt, de ilyesmi. Most akkor hogyisvanez?
A magyarok meg irigy kutyák. Legalábbis jórészt. Akinek nem inge... Valószinűleg sokan felöltözködnek és leszavaznak most majd, de ezzel nem engem pontoznak le, hanem saját magukat. Jobban esik más zsebében turkálni, más boldogulásán irigykedni, mint a sajátért tenni. Bocs, az ilyen az felőlem éhen is halhat, előbb-utóbb úgyis az lesz. Persze, jön majd a "de nincs munka". De van munka. Aki akar dolgozni az tud. Elismerem, ezért néha fel kell áldozni néhány dolgot. De aki akar az túlél. Evolúció - elhullik a gyenge.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!