Az eutanázia legalizálása nem jelentene veszélyt egyes társadalmi rétegekre?
Főleg a szegényekre, nyugdíjasokra, betegekre, rokkantnyugdíjasokra. Ezekre a rétegekre nyomást fognak gyakorolni, az eutanázia felé fogják terelni őket.
Egyesekre a családjuk is teherként tekint és a neoliberális államnak is az az érdeke, hogy minél kevesebb nyugdíjat kelljen fizetni, minél kevesebbet kelljen költeni az egészségügyre, egyszerűbb nekik kivonni a forgalomból azt, aki nem hoz már hasznot.
Talán majd üzletet is csinálnak belőle. Már előre látom az utcán a plakátokat “Válaszd az eutanáziát!”
Mi lesz a kiszolgáltatott, magukat megvédeni nem tudó emberekkel?
Na most álljunk meg! Én például egy alapvetően nem ellenzem olyan esetekben, ahol már tényleg gyakorlatilag egy szobanövény szintjén vegetál valaki vagy éppen óriási fájdalmak között van a javulás legkisebb reménye nélkül. Abban az esetben már maga a megváltás valakinek a halál.
Ne keverjük ide a Manci mamó, meg a Kálmán papó "jaj, én már csak teher vagyok nektek"-féle érzelmi zsarolást. Ha leszabályozzák, hogy a "megunt", de amúgy jó állapotban lévő időseken nem végzik el, akkor szerintem meg lehetne próbálni a legalizálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!