Mi az elvárásod a magyar politikusoktól,pártoktól?
Egy ideális politikai közeg számomra úgy működne, hogy elsősorban az emberek irányitanák a politikát és a politikusokat és nem forditva.
Az emberek akarátval arányosan hoznának döntéseket és nem ellenük. Egy ideális közeg, nem zárná ki a társadalom nem rá szavazó részét, hanem megpróbálna konszenzusra jutni, hogy mindenkinek jó legyen, legalább egy minimális szintre ami lényegében lekicsinyitené a politika szerepét egy ország életébe.
Nem várom el senkitől sem, hogy tökéletes politikus legyen, tudom, hogy ilyen nem létezik, de, ha hibázik, ha komolyat hibázik, igenis vállalja a felelőséget.
Azt kellene elérni, hogy a politikai pálya ne egy megélhetési pályát jelentsen, hanem a társadalmi szolgálatot, mint a rendőr, a tűzoltó, vagy a tanár.
2-es
Az a baj én is ezt látom.
Főleg akkor amikor a tiszteletről van szó!
A tiszteletett egyenlővé teszik jó formán a félelemmel.
Ez egy primitív nép sajnos.
Mivel a tisztelettenek normál esetben semmi köze nem kellene ,hogy legyen a félelemmel.
5# Vajon miért megy el mindenki az országból?
Én is vállalkozást akartam indítani aztán semmi segítség, magas adók, ráadásul el se ismerik a digitális tevékenységet itthon, csak ha propagandát gyártasz.
Osztrákoknál vannak támogatások, jó adó rendszer, összejövetelek, befektetők és startupok.
Csak az a baj, hogy az átlag vidéki sori munkás azt se tudja mit jelent. Mivel ez egy összeszerelő ország mint kína, inkább máshova kell menni ha valami nagyot akarsz alkotni.
Képviseletiség. Az kellene. Jó lenne, ha működni. Pl vannak ezek az országgyűlési képviselők, akiket evk-ban választottunk meg. Elvileg ő a területért felelős ember, aki a helyi problémákat az ogy elé tárja, segítséget kér, javaslatot tesz, miegymás. Tehát képviseli az adott területen élők érdekeit az országos politikában.
Ehhez képest az evk-sok ilyen pártkatonák, szavazógépek, önállótlan biorobotok. Zéró felszólalás, nulla kommunikáció ahelyiekkel, max ahaverokkal átadnak pár szétkorrumpált eu beruházást. Hát grat... köszönöm, hogy képviselsz b+ 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Ugyanez a politoka minden szintjén. Mert meg kell értenie a problémáimat a miniszterelnöknek, a minisztereknek, a hivataloknak, az önkormányzatoknak... a legkisebb szutyok önkoris képviselőnek is.
Remélhetőleg lesz ilyen is egyszer.. most nagyon nincs kilátás ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!