Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért annyi a független...

Miért annyi a független képviselő kisebb körzetekben falvakban kisvárosokban, míg fidesz lista sikeres? Nem akarnak összeorbánozódni összefideszeződni?

Figyelt kérdés
Azt mondják, jobban ismerik a helyi "Józsit", "Erikát", és ők így hitelesek, tisztességesnek tűnnek inkább? Az összeorbánozódás egy stigma?
2024. jún. 14. 07:44
 1/4 anonim ***** válasza:
56%
Mert tényleg nem párttagok, olyan nehéz ezt felfogni? Nem akarnak összetiszásodni, meg összegyurcsányosodni sem.
2024. jún. 14. 07:59
 2/4 anonim ***** válasza:
49%

Ha voltál szavazni akkor láthattad, hogy egyéni képviselőknek és polgármesternek konkrétan embereket lehet jelölni és azokra lehet szavazni. Az számít, hogy ismerem a Dávidot meg a Marcsát és őket szeretném választani.

Ezen túl vannak listák, mint az önkormányzatban kompenzációs lista, megyei lista vagy az EP lista, ahol már számít, hogy egy adott pártot támogat-e valaki. Az EP listán meg csak pártok indulhatnak, helyi szervezeteknek nem is lehetséges, az önkormányzati választáson igen.

A mi városunkban is a legtöbb képviselő egy városi szervezet és nem valamelyik párt jelöltje akit beszavaztak az emberek - én is. A körzet jelöltje jól végzi a dolgát, ismerem is és rá szavaztam, pedig nem a fidesz tagja és a fidesz is indított jelöltet. Itt nem ez számított hanem hogy őt ismerem, a fidesz jelöltjéről meg nem tudok semmit.

A kompenzációs listán, megyei listán és EP listán viszont már a fideszt jelöltem meg, mert szervezett csoportként, pártként őket támogatom.

Minél kisebb egy település annál jobban ismerik egymást az emberek és annál kevésbé számít, hogy a jelölt melyik párt tagja vagy párt tagja-e egyáltalán. Ez a nagyvárosokban fontosabb inkább.

2024. jún. 14. 09:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyobb településeken akkor miért akarnak összeorbánozódni összefideszeződni nagyságrendekkel többen?
2024. jún. 14. 11:48
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Mi nem volt világos abból amit erről leírtam?
2024. jún. 14. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!