Miért annyi a független képviselő kisebb körzetekben falvakban kisvárosokban, míg fidesz lista sikeres? Nem akarnak összeorbánozódni összefideszeződni?
Ha voltál szavazni akkor láthattad, hogy egyéni képviselőknek és polgármesternek konkrétan embereket lehet jelölni és azokra lehet szavazni. Az számít, hogy ismerem a Dávidot meg a Marcsát és őket szeretném választani.
Ezen túl vannak listák, mint az önkormányzatban kompenzációs lista, megyei lista vagy az EP lista, ahol már számít, hogy egy adott pártot támogat-e valaki. Az EP listán meg csak pártok indulhatnak, helyi szervezeteknek nem is lehetséges, az önkormányzati választáson igen.
A mi városunkban is a legtöbb képviselő egy városi szervezet és nem valamelyik párt jelöltje akit beszavaztak az emberek - én is. A körzet jelöltje jól végzi a dolgát, ismerem is és rá szavaztam, pedig nem a fidesz tagja és a fidesz is indított jelöltet. Itt nem ez számított hanem hogy őt ismerem, a fidesz jelöltjéről meg nem tudok semmit.
A kompenzációs listán, megyei listán és EP listán viszont már a fideszt jelöltem meg, mert szervezett csoportként, pártként őket támogatom.
Minél kisebb egy település annál jobban ismerik egymást az emberek és annál kevésbé számít, hogy a jelölt melyik párt tagja vagy párt tagja-e egyáltalán. Ez a nagyvárosokban fontosabb inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!