Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Milyen logika alapján kell a...

Milyen logika alapján kell a diákoknak kifizetni Rákay Kálmán filmjének kötelező megtekintését?

Figyelt kérdés
[link]
2024. márc. 20. 07:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Üdv az orbáni diktatúrában.
2024. márc. 20. 08:31
 12/26 anonim ***** válasza:

#10 A nyitóhétvégén (március 15, hosszú hétvége, és ugye pont erről a dátumról szól a film) volt 75 ezer néző. Átlagosan fizettek kb 2100 Ft-ot (a többi film átlag jegyára 2400 körül van, tehát kb minden 8. ember ingyenjeggyel látta, a 75 ezer majdnem 10 ezer).

75 ezer néző 2100 Ft-tal számolva 157 millió Ft.

Van benne 6 milliárd Ft közpénz (vagy több). 38 ilyen hétvégével vissza is hozná az árát!

Ez idő alatt pedig 2,8 millió nézőnek kellene megnéznie (pontosabban: ennyi jegyet kellene eladni, + 10%-ot ugye az első hétvége potyázói miatt, tehát összesen inkább 3,1 millió lesz az a 2,8). Nyilván esélyes...

2024. márc. 20. 08:45
 13/26 anonim ***** válasza:

"1-4

Nem kötelezőek a kirándulások akkor sem ha tanítási nap alatt történnek mert nem lehetne szankcionálni azt ha egy diák szülei anyagilag nem tudnák azt finanszírozni és sajnos ilyen esetek egyre többet vannak! Sőt az ilyen gyermekeknek erre az időre még napközit is biztosít az iskola."

De pont az van írva abban a bejegyzésben attól a sulitól, hogy ez kötelező, mert tanítási idő alatt lenne, és kötelező rá befizetni a pénzt. Én is pont azzal nem értek egyet, hogy ez kötelező és még kötelező is fizetni érte. Vannak kötelező dolgok amikért fizetni kell a suliban, de egy wannabe filmrendező filmjére szerintem nem helyes kötelező alapon pénzt kérni. Én is amikor suliba jártam, volt hogy az itteni boltostól kellett kölcsönt kérnünk, meg hiteleznünk, hogy el tudjak menni suliba. Egy ilyen plusz kiadás bár a legtöbb családnak semmiség, vannak családok ahol ez már nem fér bele.

Sokan azt hiszik, hogy szegénynek lenni annyi, hogy a 2-3 millás autó helyett csak egy 200 ezres Swiftre telik, pedig a szegénység inkább az, amikor örül az Ember, ha cipőre futja a Gyermekének, nem hogy még mellette egy NER-es filmet fizessen is, mert organikusan a kutya sem kíváncsi rá. (( Bár Engem már pont a sok negatív hype miatt kezd érdekelni a film. ))

2024. márc. 20. 08:49
 14/26 anonim ***** válasza:
94%
A gyerekekkel akarják kifizetettni azt amit egyébként az adófizetőktől kaptak.
2024. márc. 20. 08:50
 15/26 anonim ***** válasza:
5%

nekem sem tetszik, hogy kötelezően el kellett rá menni, de azoknak, akik szerint, ha kötelező, akkor ne kelljen érte fizetni, megjegyezném, hogy a füzet, ceruza, toll, vonalzó, körző, tornacipő stb. is kötelező és mégis kell érte fizetni.

sőt, ha jól rémlik, korábban még a tankönyvekért, munkafüzetekért is kellett fizetni...

az, hogy ha kötelező, akkor nem kelljen érte fizetni, az nem érv, mert ezer ellenpélda van és nem csak az iskola tárgykörben. ennél pöttyet azért szofisztikáltabban kellene a fenntartásaitokat megfogalmazni...

2024. márc. 20. 09:01
 16/26 anonim ***** válasza:
68%

"nekem sem tetszik, hogy kötelezően el kellett rá menni, de azoknak, akik szerint, ha kötelező, akkor ne kelljen érte fizetni, megjegyezném, hogy a füzet, ceruza, toll, vonalzó, körző, tornacipő stb. is kötelező és mégis kell érte fizetni.

sőt, ha jól rémlik, korábban még a tankönyvekért, munkafüzetekért is kellett fizetni...

az, hogy ha kötelező, akkor nem kelljen érte fizetni, az nem érv, mert ezer ellenpélda van és nem csak az iskola tárgykörben. ennél pöttyet azért szofisztikáltabban kellene a fenntartásaitokat megfogalmazni..."

Előző kommentemben írtam:

"Én is pont azzal nem értek egyet, hogy ez kötelező és még kötelező is fizetni érte. Vannak kötelező dolgok amikért fizetni kell a suliban, de egy wannabe filmrendező filmjére szerintem nem helyes kötelező alapon pénzt kérni."

2024. márc. 20. 09:07
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg fizessen érte az, aki kitalálta.

Ez nem közös megegyezés, mint a kirándulás, ahol normális hogy fizetni kell.

2024. márc. 20. 09:08
 18/26 anonim ***** válasza:
5%

Pintér László:

az, hogy szerinted nem helyes, az nem érv. az egy érzés, vélemény.

az iskola szerint (gondolom), ez egy történelmi jelentőségű film, ami ráadásul a az ünnephez is kapcsolódik, azaz két legyet ütünk egy csapásra, mert tanulnak is valamit, meg ünnepség is megvan. vagy valami hasonló.

mi anno (vagy 30 éve), 56 alkalmából a Tanú c. filmet néztük meg kötelezően. és fizetni kellett érte. most persze mondhatod, hogy az más, mert az egy jó film, ez meg nem, de ez csak vélemény, nem érv.

2024. márc. 20. 09:20
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

"Pintér László:

az, hogy szerinted nem helyes, az nem érv. az egy érzés, vélemény.

az iskola szerint (gondolom), ez egy történelmi jelentőségű film, ami ráadásul a az ünnephez is kapcsolódik, azaz két legyet ütünk egy csapásra, mert tanulnak is valamit, meg ünnepség is megvan. vagy valami hasonló.

mi anno (vagy 30 éve), 56 alkalmából a Tanú c. filmet néztük meg kötelezően. és fizetni kellett érte. most persze mondhatod, hogy az más, mert az egy jó film, ez meg nem, de ez csak vélemény, nem érv"

És tilos valamiről véleményt alkotnom? Szerintem azt sem volt helyes. Nem a kötelező tananyag része a filmnézés, az csak egy fakultatív extra. Ha a tanári kar szerint ez annyira fontos a tananyag részére, akkor fizessék ki Ők, vagy kérjék meg az állambácsit, hogy az fizesse ki.

Vagy akkor vezessék be a tantervbe a kötelező mozilátogatást, de most mert random kitalálja valamelyik tanár, hogy ezt legyen kötelező megnézni? Nekem olyan furi, és az is furi, hogy a közelmúlt leglepontozottabb filmjét akarják kötelezően megnézettetni, azt a filmet ami állami beruházás volt.

2024. márc. 20. 09:40
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
Támogassuk legalább ennyivel a Nemzeti Filmművészetet. 💖
2024. márc. 20. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!