Hogyan lehet, hogy minden intézkedés ellenére annyira kevés gyerek született az Orbán kormány 13. évében Magyarországon a modern korban, mint még soha?
Ennyire kilátástalan a helyzet otthon Magyarországon?
Még Gyurcsány alatt is jobb volt? A magyar családok szerint az Orbánék ennyire alkalmatlanok lennének?
1, az, hogy mi van más országban nem fogja boldoggá tenni a megmaradt magyarásot, akik azt látják, hogy hónapról, hónapra egyre kevesebben vannak.
A Holdról is látszik, hogy elfogyunk.
Úgy lehet, hogy az összes intézkedés átgondolatlan és elcseszett ökörség. A CSOK a legkárosabb dolog, ami az országban történt az elmúlt 100 évben.
Orbán egy dilettáns idióta, akit csak a pénz és a hatalom érdekel, oda sz*rik ahonnan eszik, közben annak nyalja a hátsóját, akinek nem kéne. Teljességgel alkalmatlan egy ország vezetésére. Az elmúlt 14 évben az egyetlen értékelhető pozitív intézkedése a beltéri dohányzás tilalma volt.
Most dől össze 14 év sikerpropagandája. Hiába mondtuk, hogy ez nem lesz jó, nem... a "gazdasági csoda" amit most már tudunk, hogy csak és kizárólag az eus pénzek miatt volt eltakarta egy darabig a valódi problémákat, de, az, hogy a 10 évnyi "gazdasági fellendülés" után itt tart ma az ország, azt hiszem az orbáni rendszer teljes csődjét mutatja meg és ez a születésszámokon, elvándorláson és az idehozott bevándorlók tömegein látszik csak igazán.
Ideje lenne továbbálni, vagy a kormánynak, vagy a maradék magyarnak, aki még otthon van.
orbáni infláció, elszegényedés, korrupció, lakhatási szegénység, alacsony bérek, társadalmi válság.
Egy szóval.... ORBÁNISZTÁN!
Én most gyakorlati saját példámat tudom felhozni, mert első gyermekünket várjuk. Az, hogy már az elsőt is bevállaljuk, évekig tanakodtunk, hogy egyáltalán be tudjuk-e vállalni. Nagyon szép a kormány részéről, hogy adja a támogatásokat, akár alacsony hitelre, de azokat vissza kell fizetni, ki akarja magát egy életre eladósítani ilyen labilis gazdasági helyzetben...
A kormány általi támogatások oda vezettek, hogy ma már egy fiatal átlagfizetésből egy nagyobb városban vagy éppen Budapesten képtelen önerőből lakást venni. Mi ezt a részét szerencsésen kipipáltuk évekkel ezelőtt, legalább ez megvan, viszont most szembesültünk azzal, hogy már csak a gyerekre való készülés is súlyos anyagi teher (aki benne van/volt, szerintem nem kell magyaráznom), milliós tétel még úgy is, hogy sok mindent barátoktól/rokonoktól/ismerősöktől kaptunk. És ez mellett azzal is számolni kell, hogy a feleség fizetése kiesik, aki ha jól keresett (mint nálunk is) az óriási minusz, hogy GYESen a fele nettüját se hozza haza...
És ha ezen még túlteszi magát az ember, akkor az egészségügy egy katasztrófa, egyre többen (mint ahogy mi is) félnek a várandóságtől, szüléstől, ezért inkább mennek magánba, ami súlyos milliók újfent. Mi csak a várandósgondozást csináltuk magánban, a szülésre már nem volt 1 milliónk, de sok barátunk ezt is igy magánban csináltatja, mert embertelen körülmények vannak és egy várandós anyát pl nem tennél ki fertőzésveszélynek, az ellátásról meg ne is beszéljünk. Voltunk a kórházban bejáráson, no komment.
Én nem tudom, akinek nincs ezekre félretett pénze, mit csinál.. vagy valószínű tolja a gyerekvállalást amig lehet.
És arról még nem is beszéltünk, hogy családonként nem 1 gyereknek kéne lenni, hanem 2-3, de mi örülünk, ha egyet is szeretetben és anyagilag támogatva fel tudunk nevelni...
Amikor pedig mennél vissza dolgozni, akkor a további intézmények, nincs bölcsödébe férőhely, lassan óvodai sem, nincs elég tanító, tanár, akikkel beszélünk, az iskolában már a tanítás amire a legkevesebb figyelem hárul...
És ez egy családbarát kormány, büszkén tele van plakátolva a reptér (szánalom...)
Gyurcsány alatt nem tudom mi volt, lehet rosszabb, de a Fidesznek volt 10 éve a dolgokat rendbe rakni, ennek ellenére ami most van, az katasztrófa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!