Fideszesek! Még mindig Orbánra szavaztok 13 év elbaltázott gazdaság, megszorítások ellenére, közben már Bulgária is nemsokára beelőzi kanyarban a magyarokat?
A Gyurcsány-korszakban Bukgária is megelőzött minket. Államcsőd közeli állapot volt.
Szemeket lövettek ki, tüntetőket vertek.
Ma az átlagfizetés 5x annyi mint a Gyurcsány-korszakban.
Egy átlagos család 180 ezer forintot takarít meg.
Össze se lehet hasonlítani azt ami ma van a Gyurcsány-korszakkal!
Noha nem vagyok fideszes, de miben hagyta el Románia őket?
Mert az emberi fejlettségi index (HDI) szerint egyaránt Bulgária és Románia Magyarország mögött van:
Nem vagyok fideszes, viszont a családomban akad pár.
Ők azért fideszesek, mert attól félnek, hogy a baloldallal még rosszabb lenne.
Anyám például emlegeti is, hogy Gyurcsányék alatt elég nehezen talált munkát. Sokáig munkanélküli volt. Manapság viszont nem jellemző ez.
Tudják, hogy kevés a fizetés, nagyok az árak. De nincs az a hatalmas bizonytalanság, mint a baloldal alatt volt. Fixen el tud éldegélni mindenki... Nem luxus között, de azért na. Nekik ennyi elég.
Úgy őszintén engem se győzött meg a jelenlegi ellenzék, hogy jobb lenne. Csak azért szavazok rájuk, hogy hátha csoda történne.
Akkor sajnos te se nagyon értesz a közgazdasághoz. Bár ez az oldal mindenki számára nyilvános, így nem lep meg.
A GDP-nek az égvilágon semmi köze nincs az ország életszínvonalához. Erről konkrétan több könyv is született, ha tényleg érdekel a téma akkor keress rá úgy, hogy "Leprechaum economics". De ha csak egy jót bezzegromániázni akarsz, akkor hagyd.
Ír közgazdászok rengeteget foglalkoztak ezzel. Azért pont írek, mert Írország GDP-je messze sokkal magasabbak az UK-tól. De még Norvégia vagy Svájcétól is. Ennek ellenére mégis Írországból költöznek Angliába inkább és nem fordítva.
Kedves 9!
Ha nem csak a mások szidása lenne a cél, akkor észrevennéd:
- senki nem állította, hogy a GDP-nek köze van az életszínvonalhoz. Konkrétan te írtad le először ezt a szót itt. (Egyébként köze az van, de nyilván nincs a kettő között egyenlőségjel.)
- 4-es azt kérdezte, hogy miben hagyott el Románia minket, linkeltem egy cikket, amiben fel van sorolva, hogy G7 szint miben
- ráadásul ha nem csak az első sort olvasod el, akkor kiderül, hogy cikkben van még más is bemutatva, amiben elhagyott minket Románia
-semmilyen értékítéletet nem fogalmaztam meg a témával kapcsolatban, csak linkeltem egy cikket, tehát nem volt bezzegromániázás
- amennyiben az ír példád azt sugallja, hogy a költözések száma és az életszínvonal ugyanazt jelenti, akkor "sajnos te se nagyon értesz a közgazdasághoz." Egyébként nagyjából ugyanannyian költöznek Írországból Nagy-Britanniába, mint fordítva
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!