Ha egy művész beáll valamelyik politikai párt mögé, akkor gyakran veszít a művészete előadása a színvonalából? Ha igen, miért van így?
Figyelt kérdés
2023. nov. 7. 11:10
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem veszít az előadásának színvonalából, csak az előadott művek válogatása már nem az ő feladata. Így azok nem a művészi színvonal alapján válogatódnak ki, hanem a ... propaganda érték szempontjából.
2/7 anonim válasza:
Nekem Ákos az egyik legjobb példám erre. Gyerekként, sőt, még tiniként is szerettem, annó a Bonanzát is, bár azt kevésbé. Olyan 2004ig egy érthető, igényes, zenei karriert tett le az asztalra. Ő akkor vallot szint és állt ki Orbán mellé, amivel, mint közszereplő nem is lett volna problémám, a gond, az volt, hogy eléggé erős politikai ihletésű és üzenetű dalokat is kezdett el irni, amivel érezhetően, és sokszor, még direkt mód is kimondottan rám lőtt. Ha ez nem lett volna, mai napig hallgatnám, de igy csak mérges vagyok rá, mert elvesztettem az egyik legtöbbet hallgatott magyar előadómat - mentségére legyen mondva, hogy a 2004ig történő lemezeit, máig néha előveszem és hallgatom, de az újakat, már képtelen vagyok befogadni-.
3/7 A kérdező kommentje:
A független művészi státusz elvesztésére gondoltam, a támogatásokra, és a megfelelési kényszerre, ami így sajnos adódik.
2023. nov. 7. 11:33
4/7 anonim válasza:
A függetlenség - értelemszerűen - elvész. A támogatások szaporodnak, ennek fejében meg kell felelni az elvárásoknak, meg kell alkudni.
Arra céloztam a #1-ben, hogy az elvárások a tartalomra, és nem a művészi színvonalra vonatkoznak.
Aki korábban sem volt művész, annak ilyen problémái nincsenek.
5/7 anonim válasza:
Miért pontozzátok le a #2-t. Leírta a véleményét, mert azt kérték tőle.
Már a vélemény is haszontalan a nem gondolkodók számára?
6/7 A kérdező kommentje:
Nálam rendben a kettes. Én sem szeretem a kurzus zenészeket. Volt elég a kádár-korban is és most is. Az a baj hogy általában ugyanazok.
4. Épp erre írtam hogy csökkenhet a művészi érték, mert az esztétikától a politikai megfelelés nagyon mélyen van.
2023. nov. 7. 11:59
7/7 anonim válasza:
Na de miért áll be? Nem azért, mert annyira szimpatizál velük, hanem mert ezért előnyöket remél, több meghívást a tv-műsorokba, több fellépési lehetőséget stb. Meg is kapja, csak cserébe elvárások vannak, a függetlenség feladása, ami a színvonal csökkenéséhez vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!