Milyen vastag bőr lehet Lévai István Zoltán fideszes képviselő arcán?
Ő az, akit a kutyapártos Aleva Márta lebuktatott.
Most néhány nap gondolkodás után Lévai azt állítja, hogy a részéről ez csak teszt volt, de ha Aleva Márta belemegy, akkor együttműködött volna vele. Ja és nem mond le a képviselői pozíciójáról azzal az indokkal, hogy nem követett el semmit és őt megválasztották, ezért kötelességének érzi, hogy maradjon. A megvesztegetés nem tűnik semminek és a választók sem biztos, hogy azért választották meg, hogy ilyeneket csináljon.
Nem neked.
A te gondolatmenetedről azt gondolom, hogy Aleva nem tudhatta előre, hogy pontosan miről esik majd szó a találkozón. Sejthette, hogy kényes ügy, ezért kapcsolhatta be a rögzítést.
Annyiban talán igazat lehetne adni az Aleva ellen érvelőknek, hogy a hallható műsor során együttműködő volt. Azonban elég egyértelmű, hogy Alevának esze ágában nem volt belemenni és erre a bizonyíték, hogy közzé tette.
Érthető, hogy a fideszesek számára ez most nem jó és aljasnak tartják azt, aki ezt nyilvánosságra hozta. Nem mintha eddig az ellenzék számára kínos felvételeknek nem örültek volna a fideszesek, akkor érdekesen nem nevezték aljadéknak a nyilvánosságra hozót. Nekik mindig csak az ellenfél az aljadék, azaz mindenki aki nem fideszes. Ezt így meg tudom érteni, ha a helyükbe képzelem magamat.
Én ugyanakkor azt mondom, hogy bármelyik oldal próbálja megvesztegetni a másikat, azt le kell fülelni. A jövőben is.
A rendőrség is használja az ilyen csapdákat. Néha a polgárok is. Voltak régen a tolvajkergetők, akik csapdát állítottak a tolvajoknak. Ők elkövettek egy hibát és felpofozták az egyik tolvajt.
"Nem neked."
Oké, akkor ettől függetlenül válaszolok. Egyébként a 9-es és 11-es vagyok.
"Aleva nem tudhatta előre, hogy pontosan miről esik majd szó"
Teljesen biztosan persze csak a fideszes úr tudhatta, de azért lehet gondolni, hogy miért akar "titokban" találkozni két más párthoz tartozó politikus.
"a hallható műsor során együttműködő volt"
Annak is kell lenni, mert akkor a másik fél lemond az egészről, ha mást lát a másik részéről.
"Alevának esze ágában nem volt belemenni és erre a bizonyíték, hogy közzé tette"
Ez ebből a szempontból azért nem lenne ennyire egyértelmű. Az is lehetséges ilyen esetben, hogy az utolsó pillanatban gondolta meg magát és csak azzal akarja menteni magát, hogy pedig ő végig az igazságért maradt benne (amit most állít a fideszes). A konkrét esetben ennek ellentmond a sajtó bevonása, meg valamennyire a felvételkészítés.
"aljasnak tartják azt, aki ezt nyilvánosságra hozta"
"Szaniszló Sándor kerületi polgármester saját bevallása szerint is tudott a lejáratásomra szervezett akcióról"
Hát akkor nem csak a Sajtó, még jobb. Nem a lejáratására, semmit nem állítottak róla, mindent ő csinált és mondott, arról sem tudok, hogy kényszerítették volna rá.
"Én ugyanakkor azt mondom, hogy bármelyik oldal próbálja megvesztegetni a másikat, azt le kell fülelni."
Akkor egyet értünk, de nem csak egyik és másik oldal között.
""Alevának esze ágában nem volt belemenni és erre a bizonyíték, hogy közzé tette"
Ez ebből a szempontból azért nem lenne ennyire egyértelmű. Az is lehetséges ilyen esetben, hogy az utolsó pillanatban gondolta meg magát és csak azzal akarja menteni magát, hogy pedig ő végig az igazságért maradt benne (amit most állít a fideszes). A konkrét esetben ennek ellentmond a sajtó bevonása, meg valamennyire a felvételkészítés.
"
Olvasd el az eredeti a Válasznál.
Fél éves ügy volt ez, Márta az első megkeresésnél megkereste az újságot. Nem msot rohant a sajtóhoz.
btw, a tisztelt "ellenzék" arra akarta rávenni az MKKP-t, hoyg ne induljon és ha indul, ne szavazzanak rá, az emberek ne adjanak nekik aláírást. Tudom, mert én is kaptam aláírásgyűjtés közben az ívet a t. ellenzéktől. A fidesz meg azzal jött, hoyg hamis aláírásokat gyűjtött.
Naccerű, hoyg ebben a műfajban a tisztesség veri ki a biztosítékot és azt nem értik az emberek
Celtix: "Naccerű, hoyg ebben a műfajban a tisztesség veri ki a biztosítékot és azt nem értik az emberek"
Pontosan!
Még szomorúbb, hogy most már nem csak a pártok és azok politikusai, hanem a szavazóik is igyekeznek a szimpátiájuk szerint elhajlítani a valóságot (hogy nagyon tapintatosan fogalmazzak) még a legnyilvánvalóbb esetekben is.
"Olvasd el az eredeti a Válasznál."
"Márta az első megkeresésnél megkereste az újságot"
Én is ezt írtam: "konkrét esetben ennek ellentmond a sajtó bevonása".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!