A hajléktalanság megszüntetése havonta 100Ft lenne?
Hajléktalanok száma: 30 ezer
Lakhatási költség/fő: 15 ezer Ft*
Foglalkoztatottak száma: 4 700 000
*Kb börtön v. munkásszálló színvonalán. Átlagosan 4 ember egy 15 m2-es szobában.
30000 * 15000 / 4700000 = ~100 Ft
Tehát egy foglalkoztatott ember számára átlagosan, a fizetett adó mennyiségétől függően havi 100 Ft mínusz.
#9 Itt csak a lakhatásról van szó, ahogy említettem egy börtön v. munkásszálló színvonalán. E tekintetben talán nincs nagyságrendi tévedés. Vagy mutass rá valami számítást.
Így van, mentálisan le vannak épülve. Szerintem a hajléktalanná válásnak ez az egyik legfőbb oka. Viszont kis részben a hajléktalannak maradáshoz is hozzájárul. A mentális felépüléshez és a munkához jutáshoz nagy segítség lenne egy értelmezhető mértékű lakhatás. Amit vagy igénybe vesz, vagy nem.
A csövezést én büntetném, összegyűjteném a csöveseket és munkatáborba/gyárba küldeném őket.
Megtanulnák mi az a munka, hogyan kell viselkedni, hogyan kell tisztálkodni stb.
A visszaesőket hosszabb munkaszolgálatra kötelezném.
Akkor szigorítani kell. Terjesztik a TBC-t meg a tetveket, közben meg mi adjunk nekik pénzt?
Ha valaki életképtelen akkor át kell valakinek venni az életének a vezetését.
Tehát ha nem fizetik a büntit, akkor börtönbe kell vonulniuk, ami NAPI 15 ezer az adófizetőknek? Igaz abban a kaja, rezsi és a reggeli ébresztés is benn van.
Nem kapnának semmi pénzt, szolgáltatásokhoz férhet(né)nek hozzá, pl egészségügy, lakhatás. Hogy ne terjesszenek betegséget.
Nem börtönre gondoltam, hanem inkább valami katonás rendszabályozásra.
Szerintem nekik is jót tenne, ha a rendszer normálisan lenne kitalálva.
Hozzászoktatni őket a munkához, a pénz beosztásához, leszoktatni őket az italtól, drogról és a cigarettáról.
Persze a szigorban fokozatokat lehetne tenni.
Az sem jó ha mindenki leszarja őket, és az sem ha csak sajnálják. Vagy elkergetik őket máshova.
Egyszerűen néhány ember olyan mély gödörben van hogy a pátyolgatás nem megoldás, csak némi katonás szigor, pszichológus, szociális munkások, orvosok, stb.. szakemberek összehangolt munkájával lehetne valamit kezdeni velük.
A munkatábor után pedig kapna pénzt amivel ki tud bérelni egy lakást akár néhány társával berakni őket egy aksigyárba vagy keresni nekik valahol valami munkát.
Egy darabig a pénzét a hatóság kezeli, majd ha úgy néz ki hogy minden rendben akkor el lehetne engedni a kezét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!