Miért nő a DK népszerűsége?
Én azt olvastam egy politikai elemzésben pár hónappal ezelőtt, hogy a
más pártokból kiábrándult ellenzékiek többsége idővel ott köt ki.
Mit értesz azon, hogy nő a DK népszerűsége?
Ha átteszem az egyik zsebemből a pénzemet a másikba, még nem lett több pénzem, csak abban a zsebemben van ami addig több zsebben volt.
ma 13:31
"A Demokratikus Koalíció (DK) támogatottsága az utóbbi hónapokban kismértékben visszaesett, júliusban azonban 1 százalékkal erősödtek a teljes népesség, 2 százalékkal pedig a pártválasztók körében."
Azért erősödik, mert jelenleg minden más ellenzéki párt a választások óta nem is ad életjelet... Jah, a momentum csinált egy országos kampányt pár hónappal ezelőt, de pl Bp-n lakok és nem is láttam őket csak egyszer:D meg volt valami plakát is...
Viszont dk aktívan tolja a dolgait a választások óta, ami nyílván kifizetődő. Azért várjuk meg az önkormányzati meg eu parlamenti választásokat, ott fog igazán kiderülni, hogy mennyire erős a dk. A dk-nak az a rossz hír, hogy Gyurcsány az ellenzékiek többségének is vállalhatatlan, így egy pontnál tovább nem tud növekedni majd, mert fideszes soha a büdös életben nem szavaz rá és a maradék ellenzéki sem.
Pont ez a kérdés, hogy miért nő az egyik zsebedben a pénz.
#5 A közvéleménykutatás pontatlansága fedi ezt az 1% változást, erre nem lehet azt mondani, hoyg erősödik.
Megkérdeznek 1000 embert. Ebből ha 14 helyett 16 olyat találnak aki a DK-t mondja, akkor az már 1% különbséget fog hozni.
#7 "Pont ez a kérdés, hogy miért nő az egyik zsebedben a pénz."
De nem nő.
Pont erre írtam a példát. A dk az ellenzéki összefogásban együtt indult másik 5 párttal. Azoknál csökkenés volt, náluk kis növekedés. Összességében csak a DK-t jelölték már meg azok akik korábban az ellenzéki összefogást jelölték meg és azelőtt meg valamelyik másik pártot belőle.
Az egyik kutatócég (Republikon) oldalán is ez áll: "A DK támogatottsága az utóbbi hónapokban kis mértékben visszaesett, azonban júliusban 1 százalékkal erősödtek a teljes népesség, 2 százalékkal a pártválasztók körében. " vagyis ez a hibahatáron belüli mozgás, a korábbi "csökkenést" most egy hasonló "növekedés" visszarendezte.
#4 Számomra az mh vállalhatatlan. Őrült konteósok, nato, eu ellenesek...hidd el, hogy a baloldali ellenzék szavazói közül nem sokat fognak elhódítani. Majd max a néppártosodás után.🤣
Pedig amúgy van egy-két dolog, amivel kapcsolatban egyetértek velük, de ez még nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!